Ολοκληρώθηκε η τρίτη εκπαιδευτική ενότητα των Ενόπλων Δυνάμεων της λεγόμενης «Δημοκρατίας της Βορείου Μακεδονίας» από προσωπικό των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, επί θεμάτων Τυποποιήσεως και Αμυντικού Σχεδιασμού ΝΑΤΟ, που διήρκεσε το διάστημα από Δευτέρα 31 Μαΐου έως Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021.

Η προαναφερθείσα εκπαίδευση διεξήχθη στα Σκόπια, στο πλαίσιο υλοποιήσεως της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών και επικεντρώθηκε κυρίως σε τομείς που αφορούν στην επίδραση της σχεδιάσεως επικαιροποιήσεως και εφαρμογής των προτύπων του ΝΑΤΟ στην επίτευξη Συμμαχικών στόχων.

AAB

Επιπλέον και σε αναγνώριση της συνδρομής αυτής, ο επικεφαλής της ομάδας του ΓΕΕΘΑ που παρείχε την εκπαίδευση, Πλοίαρχος Αντώνιος Γαρράς ΠΝ τιμήθηκε με το «Golden Badge for Partnership and Cooperation» της γειτονικής μας χώρας.

«Η εν λόγω εκπαίδευση εντάσσεται στο πλέγμα συναφών δράσεων του ΓΕΕΘΑ που πραγματοποιούνται συνεχώς από το 2019 και έχουν σκοπό τη συνδρομή των Ελληνικών ΕΔ στην υποστήριξη της εν λόγω χώρας, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης κα προσαρμογής των αμυντικών της δυνατοτήτων με τις απαιτήσεις της Συμμαχίας» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

AAC