Μεγάλες προσδοκίες υπάρχουν ειδικά φέτος από την αμερικανική αγορά, καθώς ο αριθμός των απευθείας πτήσεων ΗΠΑ Ελλάδας είναι μεγαλύτερος ακόμη και από το 2019, σύμφωνα με το υπουργείου Τουρισμού και τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.

Η αμερικανική αγορά είναι η σημαντικότερη για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» όσον αφορά στις διεθνείς αφίξεις, με περίπου 700.000 το 2019, ενώ ακολουθούν οι Βρετανοί με 600.000 αφίξεις, οι Γερμανοί με 550.000, ενώ επίσης την Ελλάδα προτιμούν και οι Γάλλοι και οι Ιταλοί.

«Λείπει η μουσική»

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος περιμένουν με αισιοδοξία οι επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της ζήτησης και των κρατήσεων, οι πληρότητες αναμένονται ικανοποιητικές, κυρίως σε νησιά των Κυκλάδων, όμως «αγκάθι» στην εστίαση παραμένει το μέτρο απαγόρευσης της μουσικής.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση «ποντάρει» στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό, ενώ σχεδιάζει και την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Αγωνία για την πράσινη λίστα των Βρετανών

Η Ελλάδα ίσως να μη βρίσκεται τελικά στη λίστα με τους ασφαλείς προορισμούς για τους Βρετανούς τουρίστες, όπως επίσης και άλλοι δημοφιλείς προορισμοί στη Νότια Ευρώπη, μεταξύ των οποίων η Ισπανία και η Μάλτα, κάτι που αν τελικά γίνει θα προκαλέσει πλήγμα στον κλάδο του τουρισμού.

«Περιμένουμε τουλάχιστον η βρετανική κυβέρνηση από τη Δευτέρα αν δε μπορέσει να βάλει το σύνολο της χώρας στο «πράσινο», να επιλέξει κάποιες περιοχές που όπως φαίνεται θα πρέπει να είναι Ρόδος, Κως , Ζάκυνθος, Κέρκυρα και Κρήτη, διότι η μη παρουσία Βρετανών τουριστών γενικότερα είναι καταστροφική!» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρόδου Κωνσταντίνος Ταρασλίας.



Σύμφωνα με το BBC δεν αναμένεται να προστεθούν νέες χώρες ή περιοχές στην «πράσινη λίστα» της Μεγάλης Βρετανίας.