«Δεν παίζει ρόλο να πιάσει έναν εγκληματία η Αστυνομία, παίζει ρόλο να φύγει ο εγκληματίας αυτός από την πιάτσα. Η Αστυνομία έχει ρόλο μόνο να τους πιάσει, εμείς τους πιάνουμε από εκεί και πέρα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή, ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Ας αλλάξουν τη νομοθεσία, ας αλλάξουν τους κώδικες, ας αλλάξουν πειθαρχικά δίκαια, ας τα αλλάξουν όλα αυτά και ας βάλουν ένα νέο μοντέλο το οποίο δεν θα επιτρέπει σε αυτούς τους κακοποιούς να κάνουν τη χώρα μας Σικάγο», σημείωσε αναφορικά με την εκληματικότητα.

Αναφορικά με την εγκληματικότητα και την Greek mafia, ο κ. Μπαλάσκας σημείωσε: «Η Greek mafia όλο αυτό το μπραβιλίκι, όλο αυτό το θέμα των εκτελέσεων, της πορνείας, των νυχτερινών καταστημάτων και της βρωμιάς και της δυσωδίας που διακατέχει αυτό το κύκλωμα έχει αρχίσει να κάνει εσωτερικές εκκαθαρίσεις».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι είναι αποκλειστικά Greek mafia, απάντησε: «Εγώ θα την έλεγα universal ή global γιατί πλέον δεν είναι όπως παλιά, μέσω του internet, μέσω των μεταφορών έχουν επεκταθεί και κάνουνε δουλειές σε όλες τις χώρες του κόσμου. Δηλαδή μπορεί να είναι θέματα από την Αυστραλία, θέματα από την Ισπανία, θέματα από την Αμερική, θέματα από τα Βαλκάνια, μπλεγμένοι εκτελεστές οι οποίοι είναι από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ, είναι δηλαδή ένας αχταρμάς και καταλήγει βεβαίως στα μεγάλα κεφάλια που καταδεικνύεται ότι τα μεγάλα κεφάλια είναι έλληνες επιχειρηματίες που πίσω από την κουρτίνα των νομιμοφανών επιχειρήσεων κρύβουν όλη αυτή τη δυσοσμία και όλο αυτό τον συρφετό των ναρκωτικών και τα λοιπά».

«Να σας δώσω μια ιδέα πως γίνεται, όπως είπατε τους συλλαμβάνουμε, πηγαίνουν στη Δικαιοσύνη πολλοί από αυτούς εκτίουν ποινές και απλά μεταφέρεται η ‘’έδρα’’. Είναι όπως είναι οι επιχειρήσεις, μεταφέρεται η ‘’έδρα’’ για ένα σύντομο χρονικό διάστημα μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα όπου εκεί μέσω του internet, μέσω κινητών και μέσω ανθρώπων οι οποίοι αποφυλακίζονται ή μπαίνουν-βγαίνουν κινούνται τα νήματα και συνεχίζουν τις επιχειρήσεις τους μέχρι να βγουν», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ερωτηθείς αν απαγορεύονται τα κινητά στις φυλακές, ο κ. Μπαλάσκας απάντησε: «Τα κινητά στην φυλακή απαγορεύονται όσο απαγορεύονται οι καραμέλες στα 3 χρονών παιδάκια. Όλες οι μαμάδες φωνάζουν όχι και όλα τα παιδάκια τρώνε καραμέλες. Συνέχεια βρίσκουν κινητά. Το θέμα δεν είναι τι γίνεται μέσα στις φυλακές, το θέμα είναι τι γίνεται έξω από τις φυλακές και έξω από τις φυλακές το έγκλημα είναι βιομηχανία πολλών εκατομμυρίων. Μιλάμε για ασύλληπτα ποσά τα οποία διακινούνται και μέσω των νομιμοφανών επιχειρήσεων όπως είναι εταιρείες αυτοκινήτων, όπως είναι μάντρες αυτοκινήτων».

ΔΗΜ.: Μήπως επειδή η μπιζνα είναι μεγάλη και τα χρήματα πάρα πολλά έχουνε βρει και κάποιους επίορκους στο δικό σας Σώμα και γίνονται οι δουλειές και για αυτό δεν υπάρχει η αποτελεσματικότητα που θα έπρεπε να υπάρχει;

«Πολλούς, έχουνε βρει πολλούς οι οποίοι δυστυχώς θέλουνε να βάλουνε το χέρι μέσα στο βάζο με το μέλι και να γλείψουνε το δάχτυλο. Δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί, δόξα σοι ο Θεός εμείς έχουμε πάρα πολύ καλούς ελεγκτικούς μηχανισμούς, έχουμε το Εσωτερικών υποθέσεων, έχουμε την Ασφάλεια η οποία ελέγχει τους κακόβουλους και κακόπιστους και επίορκους συναδέλφους. Έχουμε μηχανισμούς που μπορούμε και τους ξετρυπώνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αυτό που βλέπω εγώ σε αυτούς τους διεφθαρμένους αστυνομικούς είναι ότι δεν καταφέρνουν ευτυχώς να παρεισφρήσουν στις ιδιαίτερες υπηρεσίες όπου πάντα τοποθετούνται από την ηγεσία, είτε είναι έξυπνη ηγεσία, είτε είναι χαζή ηγεσία γιατί έχουμε στο παρελθόν περάσει και ηγεσίες της Αστυνομίας οι οποίες ήταν ούτε για τα μπάζα, ακόμα και αυτοί είχαν το νου και φρόντιζαν σε αυτές τις ιδιαίτερες υπηρεσίες όπως είναι τα ναρκωτικά, όπως είναι το οργανωμένο έγκλημα, όπως είναι το εκβιαστών να βάζουν πάντα άξιους ανθρώπους γιατί ήξεραν ότι αν πέσουν αυτές οι υπηρεσίες θα πέσουν και αυτοί. Σε κάθε περίπτωση πάντα αυτές οι υπηρεσίες επανδρώνονται με άξιους και μη επίορκους αστυνομικούς», δήλωσε επιπρόσθετα.

«Η Greek mafia ξέρετε πως αναλώνεται και ανακυκλώνεται; Τρώνε τους παλιούς μπαίνουν οι καινούργιοι. Η αστυνομία είναι για να κάνει πρόληψη αλλά και να κάνει και καταστολή, σε κάθε περίπτωση εμείς κοιτάμε να βρούμε τους ενόχους όλων αυτών των εγκληματικών πράξεων», κατέληξε.