Η ιστορία του ψευτογιατρού Νικόλαου Κοντοστάθη θα μπορούσε να είναι σενάριο για ταινία θρίλερ βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα. Ο «Δρ Θάνατος» πουλούσε ψεύτικες ελπίδες σε καρκινοπαθείς για θεραπεία με μαντζούνια και διάφορα σκευάσματα και ήδη κατηγορείται για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες.

Εκτός όμως από τη «δουλειά» με θύματα καρκινοπαθείς έστηνε και άλλες κομπίνες. Κορυφαία περίπτωση απάτης που έστησε ο 47χρονος -μαζί με ακόμη τρία άτομα- ήταν αυτή σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

Σύμφωνα με τη μήνυση που έχει καταθέσει ο άλλοτε ισχυρός άνδρας του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, ο «κύριος Νικολάου», όπως είχε επιβάλει να τον αποκαλεί, φέρεται να του απέσπασε μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια περισσότερα από 9,5 εκατ. ευρώ. Τότε ο ψευτογιατρός τού παρουσιάστηκε ως Ελληνοαμερικανός από «το βαθύ κράτος των ΗΠΑ», απόφοιτος του ΜΙΤ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης), υψηλόβαθμο στέλεχος της NSA (National Security Agency) και, ειδικότερα, 4ος στην ιεραρχία, που συμμετείχε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, αδελφικός φίλος των ελληνικής καταγωγής Τζορτζ Τένετ, διοικητή της CIA, και Νίκολας Νεγκρoπόντε, κορυφαίου στελέχους της NSA.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος του

Όπως υποστήριζε και αναφέρεται στην έγκληση, «είχε έρθει στην Ελλάδα σε αποστολή για λογαριασμό των ΗΠΑ, προκειμένου να εξευρεθεί επιχειρηματίας εμπιστοσύνης για συμμετοχή σε ένα άκρως εμπιστευτικό αλλά και τεράστιου οικονομικού μεγέθους επιχειρηματικό σχέδιο». Ο δικηγόρος του Δημήτρη Κοντομηνά, Δημήτρης Κουρέντας, σχετικά με το θέμα είχε αναφέρει: «Ο εντολέας μου, ο κ. Δημήτρης Κοντομηνάς, είχε πέσει θύμα εξαπάτησης από τον εν λόγω κύριο για το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ».

Ερωτηθείς να σχολιάσει ότι ο ψευτογιατρός φέρεται να είχε ζητήσει 55 εκατ. ευρώ από τον Δημήτρη Κοντομηνά, ο δικηγόρος είχε απαντήσει: «Η έγκληση αφορούσε το σύνολο αυτού του ποσού που αφορούσε απατηλές πράξεις και άλλων ανθρώπων κατά την άποψη του εντολέα μου, πλην όμως το αρμόδιο συμβούλιο έκρινε ότι για αυτά τα ποσά δεν υπήρχαν απατηλές παραστάσεις στον εντολέα μου και παρέπεμψε τον εν λόγω κύριο μόνο για το ποσό των 9,5 εκατ. για τα αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

Αυτός ο άνθρωπος παρουσιαζόταν ή εμφανιζόταν να έχει επαφές και επικοινωνία με τις αμερικανικές Αρχές και υποσχόταν πράγματα, τα οποία τελικά απεδείχθησαν εκ των υστέρων -κατά την άποψη του εντολέα μου- ψευδή. Μένει, πλέον, το δικαστήριο να κρίνει περί της αθωότητας ή της ενοχής του». Στις 29 Σεπτεμβρίου 2021 ο Νικόλαος Κοντοστάθης αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για κακουργηματική απάτη ύψους 9.500.000 ευρώ που φέρεται να διέπραξε σε βάρος του επιχειρηματία Δημήτρη Κοντομηνά.

Δηλητήριο από τα Σκόπια

Το πλέον εφιαλτικό, σύμφωνα με την κυριακάτικη εφημερίδα «Μπαμ στο ρεπορτάζ», είναι ότι στόχος του Κοντοστάθη και της παρέας του ήταν να καταφέρει να βάλει στο χέρι ολόκληρη την περιουσία του Κοντομηνά και στη συνέχεια να τον σκοτώσει με δηλητήριο, το οποίο θα προμηθευόταν από τα Σκόπια!

Πώς θα γινόταν η υφαρπαγή της περιουσίας

Η υφαρπαγή της περιουσίας του επιχειρηματία θα γινόταν με έναν απλό τρόπο, καθώς είχε πειστεί ότι έπρεπε να φτιάξει ένα ίδρυμα και να μεταφέρει σε αυτό όλα τα περιουσιακά στοιχεία του. Πρόεδρος του ιδρύματος θα τοποθετούνταν ο Η.Φ., ένας δικηγόρος ο οποίος εμφανιζόταν ως στενός συνεργάτης του «ψευτογιατρού» και ως ο άνθρωπος που τον γνώρισε στον Κοντομηνά.

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τους απώτερους στόχους του Κοντοστάθη και της παρέας του είναι η κατάθεση που έδωσε στις 20 Ιουλίου 2020 η Ελένη Ξηνταράκου -η οποία αποκάλυψε τη δράση του ψευτογιατρού-, στενή συνεργάτιδα του Δημήτρη Κοντομηνά.

Στη μαρτυρία-ντοκουμέντο η κυρία Ξηνταράκου αναφέρει ότι γνώρισε τον Κοντοστάθη για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2006. «Συστήθηκε ως ‘‘Νικολάου Νικόλαος’’, Ελληνοαμερικανός επενδυτής από την Αμερική. Ο Κοντοστάθης συνοδευόταν από τον Η.Φ. δικηγόρο... Τον Φ. τον γνώρισα για πρώτη φορά την 13-1-2006 όπου με τον χειρότερο τρόπο μπήκε στο γραφείο του διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας του Ομίλου, Λαυρέντη Αλβέρτη, και τον διώξανε αναίτια αφού του πήραν όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά αρχεία εν γνώσει του Κοντομηνά... Οι Φ., Κοντοστάθης και Χ. είχαν πείσει τον Κοντομηνά να φτιάξει ίδρυμα και να μεταφέρει σε αυτό όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Επίσης τον είχαν πείσει ότι σε αυτό το ίδρυμα έπρεπε να μπει πρόεδρος ο Η.Φ. Η σύσταση του ιδρύματος έγινε, αλλά ουδέποτε προχώρησε η μεταφορά των περιουσιακών στοιχείων του Κοντομηνά...».

Η ανώνυμη επιστολή

Σημειώνεται δε ότι μετά την αποκάλυψη της απάτης από τον επιχειρηματία, ο Κοντοστάθης φέρεται να του έστειλε ανώνυμη επιστολή στην οποία «έδινε» τον δικηγόρο Η.Φ. «Μοναδικό του μέλημα από τη στιγμή που μπήκε στον όμιλό σας ήταν αφού βαπτίσει πράκτορες της Μοσάντ όλους τους στενούς σας συνεργάτες με πλαστά στοιχεία, μηδέ της κυρίας Σίσσυς Παπαδήμα εξαιρουμένης, ώστε να έχει ελεύθερο πεδίο για να βάλει όπως και έβαλε χέρι στα οικονομικά σας» αναφέρει, επισημαίνοντας ότι ο εν λόγω δικηγόρος ήταν εκείνος που:

1) είχε κλείσει συμφωνία με εκδότη (πολέμιο του Κοντομηνά),

2) είχε κάνει συμφωνία με τότε κυβερνητικούς παράγοντες για να μην κλείσουν ανοικτές δικαστικές υποθέσεις του Κοντομηνά, και

3) εφηύρε έναν δήθεν πράκτορα της ΝSA, τον Νίκο Κόντι, τάζοντας μεγάλες επενδύσεις στην Κίνα και τη Βαλτική!

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time