Σε αυτήν την φράση συνοψίζεται η φιλοσοφία των περισσότερων νέων που αναμένουν την 7η Ιουνίου για να σηκώσουν μανίκια. Κάποιοι ωστόσο έχουν ακόμη ενδοιασμούς όχι μόνο για τον εμβολιασμό τους αλλά και για το μοναδικό μέχρι στιγμής διαθέσιμο σκεύασμα.

«Το J&J δεν είναι σε εμάς; Δεν είμαι σίγουρος αν θα το κάνω. Αν ήταν το Moderna θα το έκανα».Δύο ακόμη εμβόλια, αυτό της Pfizer και της Moderna, θα έχουν στη διάθεσή τους από τις επόμενες μέρες οι νέοι ηλικίας 18 – 29 ετών. Ο εμβολιασμός των νέων είναι κομβικός, ιδιαίτερα για όσους έχουν έντονη κοινωνικότητα ή εργάζονται στον κλάδο του τουρισμού.

«Νομίζω ότι έχει περάσει στον τουρισμό ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να εμβολιάζονται και αν δεν έχουν ήδη εμβολιαστεί, να πάνε να εμβολιαστούν πριν τις αρχές Ιουλίου», λέει ο Ευάγγελος Μανωλόπουλος, καθηγητής Φαρμακολογίας.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ιδεατό είναι οι νέοι να έχουν εμβολιαστεί 1 μήνα πριν φύγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. «Ένα μήνα μετά την πρώτη δόση- ανεξαρτήτως εμβολίου- θεωρούμε ότι έχει ικανοποιητική ανοσία για να τον προστατεύσει». Ο εμβολιασμός των φοιτητών ίσως είναι το κλειδί για να ξεκινήσουν τα μαθήματα από Σεπτέμβρη σε γεμάτα αμφιθέατρα.

«Από Σεπτέμβριο που ξεκινάνε τα μαθήματα θα ήταν πολύ πιο άνετο να επιστρέψουμε στα αμφιθέατρα με εμβολιασμένους φοιτητές γιατί όλους μας έχει κουράσει το ηλεκτρονικό μάθημα. Και δη τους φοιτητές». Την ίδια ώρα, οι στατιστικές δείχνουν ότι ένα 35% στις ηλικίες άνω των 65 δεν έχει εμβολιαστεί, γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τους ειδικούς.

«Να μην περάσει το μήνυμα ότι εμβολιάζονται οι νέοι που δεν έχουν εμβολιαστεί και οι 65ρηδες να κρυφτούν πίσω από τους νέους. Γιατί οι νέοι μπορούν να το κάνουν για τη συλλογική ανοσία ενώ οι 65ρηδες το κάνουν πρωτίστως για να προστατέψουν τους εαυτούς τους», σημειώνει ο κ. Μανωλόπουλος.