Ένας Ουλαμός της 50ης Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων (50 ΕΜΑ) κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των διαγωνιζομένων μονάδων στον εθνικό διαγωνισμό μεταξύ Ουλαμών αρμάτων μάχης, που διήρκεσε μία εβδομάδα και ολοκληρώθηκε, στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Λιτοχώρου (ΠΒΑΛ). Στη δεύτερη και τρίτη θέση κατατάχθηκαν η 26η ΕΜΑ και η 34η ΕΜΑ, αντιστοίχως.

Τα πληρώματα, διαγωνίσθηκαν στην εκτέλεση βολών, στην διεξαγωγή επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων, στον προσδιορισμό αποστάσεως στόχου και στην αίτηση πυρών πυροβολικού, καθώς και σε ομαδικές και ατομικές δράσεις των πληρωμάτων των αρμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι για λόγους «ομοιομορφίας» της ασκήσεως οι συμμετέχουσες στο διαγωνισμό μονάδες διαθέτουν άρματα μάχης Leopard-1A5GR.



«Σε όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού ιδιαίτερα εμφανής ήταν η προσπάθεια, το πάθος και η γνώση των αντικειμένων από τους διαγωνιζόμενους, καθώς και το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού» τονίζεται από το ΓΕΣ.

Τα μετάλλια και τα αναμνηστικά διπλώματα επέδωσε στους νικητές ο (Καταδρομέας και Βατραχάνθρωπος) Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας.