Tα εύσημα του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Υγείας πήραν οι κάτοικοι της Κύθνου, για τη μαζική συμμετοχή τους στον εμβολιασμό των νησιωτών. 

Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Ελευθερίας», το 93% των κατοίκων της Κύθνου έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση και το 79% είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Παράλληλα, στην Σύρο καταγράφεται η καλύτερη μεταβολή στην εμβολιαστική κάλυψη, καθώς οι πλήρως εμβολιασμένοι αυξήθηκαν από το 12% στο 30%.

Πίσω Σάμος, Νάξος, Κεφαλονιά, ζάκυνθος και Κάλυμνος 

Αντίθετη εικόνα εμφανίζεται σε πέντε νησιά, τα οποία έχουν έχουν χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη. Πρόκειται για: τη Σάμο, Νάξο, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο και Κάλυμνο.

Κατ΄ οίκον εμβολιασμός 

Σχετικά με τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον στην ενημέρωση της επόμενης Δευτέρας αναμένεται να ανακοινωθούν οι λεπτομέρειες του προγράμματος καθώς και τα εμβόλια που θα χρησιμοποιηθούν.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι για την ομάδα 19 έως 29 ετών μπορεί σύντομα να γίνουν διαθέσιμα όλα τα εμβόλια, ενώ για τα Johnson& Johnson που εξαντλήθηκαν πάρα πολύ γρήγορα εξήγησε ότι αμέσως μόλις γίνουν παραδόσεις θα «ανέβουν» στην πλατφόρμα τα διαθέσιμα ραντεβού.

Σήμερα έως τις 18.00 είχαν γίνει περισσότεροι από 70.000 εμβολιασμοί και η ημέρα αναμένεται να κλείσει κοντά στις 100.000. Από την έναρξη της διαδικασίας έχουν γίνει πάνω από 5.570.000 εμβολιασμοί. Με τουλάχιστον μία δόση έχει εμβολιαστεί το 34,5% και πλήρως εμβολιασμένοι είναι το 19,4%.