Για τις μακροχρόνιες επιπτώσεις του κοροναϊού στον ανθρώπινο οργανισμό  μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Στυλιανός Λουκίδης, στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega. Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «τρεις μήνες μετά τη νόσηση οι ασθενείς θα πρέπει να κάνουν πνευμονολογικό έλεγχο».

Ο κ. Λουκίδης μάλιστα απάντησε και σε μηνύματα πολιτών που ανέφεραν ότι μήνες μετά τη νόσηση εξακολουθούν να αισθάνονται δυσφορία. Χαρακτηριστικά είπε για αυτό το θέμα: «Αυτό μας απασχόλησε από το πρώτο κύμα, απλά τώρα έχουμε τεκμηριώσει λίγο την κατάσταση και έχουμε σχεδιάσει καλύτερα την παρακολούθηση. Πρέπει στον τρίτο μήνα από τη νόσηση, ειδικά όσοι χρειάστηκε να νοσηλευτούν με σοβαρή νόσο, να κάνουν έναν καλό πνευμονολογικό έλεγχο, και αξονική τομογραφία αλλά και λειτουργικό έλεγχο, ώστε να είναι σίγουροι ότι οι βλάβες που είχαν δημιουργηθεί, έχουν υποχωρήσει σημαντικά ή δεν υπάρχουν πια. Αυτό θεωρούμε ότι θα αποτελεί αντικείμενο συζήτησης για τη μετά-κοροναϊό κατάσταση».

«Δύσκολο το εγχείρημα στα γυμναστήρια»

Για το άνοιγμα των γυμναστηρίων με διπλή μάσκα σημείωσε: «Το θέμα είναι δύσκολο. Λόγω της άσκησης και της κόπωσης υπάρχει εκνέφωμα, άρα λογικά μεγαλύτερη μετάδοση της νόσου. Με τη διπλή μάσκα προσπαθούμε να προστατευτούμε από αυτό. Δεν ξέρω πώς μπορεί να εφαρμοστεί άσκηση με διπλή μάσκα, θεωρώ ότι είναι πολύ δύσκολο εγχείρημα, αλλά η προστασία του χώρου πρέπει να είναι πολύ δυναμική γιατί υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης».