Το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η ηλικιακή ομάδα για τους πολίτες 18 – 29 ετών και τον εμβολιασμό τους με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson. Λίγες μόνο ώρες μετά, δεν υπήρχαν άλλα διαθέσιμα ραντεβού στον νομό Αττικής.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν τεράστια. Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία, που ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής, αφορούσε 50.000 μονοδοσικά εμβόλια της Johnson & Johnson (για τους 18-30) και μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, τα ραντεβού στην Αττική είχαν εξαντληθεί.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν βλέπουμε πως δεν υπάρχει κανένα διαθέσιμο ραντεβού μέχρι και τις 12/06 στις δομές υγείας όπου χορηγείται το συγκεκριμένο εμβόλιο, ωστόσο υπάρχει μεγάλη διαθεσιμότητα στο Γενικό Νοσοκομείο της Σύρου. Μάλιστα πολλοί πολίτες αποφάσισαν και έκλεισαν ραντεβού στη πρωτεύουσα των Κυκλάδων, συνδυάζοντας τον εμβολιασμό τους με βουτιές στα όμορφα νερά του νησιού.


Σύμφωνα, πάντως, με πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού «Ελευθερίας», Μάριου Θεμιστοκλέους, αναμένεται να παραδοθούν στη χώρα μας νέες δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson στις 2 Ιουνίου, η οποία ήταν προγραμματισμένη να παραδοθεί τον Μάιο.