Καθώς οι εμβολιασμοί εξελίσσονται ομαλά και συνεχώς ο αριθμός τους αυξάνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, τα βλέμματα όλων πλέον στρέφονται στην άρση ακόμα περισσότερων περιοριστικών μέτρων. Αυτό συνεπάγεται ότι η Ελλάδα τράβα μπροστά για την κανονικότητα, ενώ την ίδια στιγμή τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι ικανοποιητικά.

Με μάσκες και self-tests στα γυμναστήρια

Ανοίγουν τη Δευτέρα μετά από μήνες τα γυμναστήρια, ωστόσο τα μέτρα της μάσκας και των self tests παραμένουν σε ισχύ. Εργαζόμενοι και ασκούμενοι θα πρέπει να φορούν είτε διπλή, μάσκα είτε μάσκες υψηλής προστασίας.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που δόθηκαν, όσοι κάνουν αερόβια άσκηση μπορούν να μη φορούν μάσκα μόνο αν υπάρχει απόσταση τριών μέτρων από τους άλλους ασκούμενους.
Σύσταση να αποφεύγουν την έντονη αερόβια άσκηση με μάσκα δόθηκε για όσους αντιμετωπίζουν έντονα αναπνευστικά προβλήματα.

Χωρίς μουσική οι γάμοι

Από την 1η Ιουνίου ανοίγουν τα κτήματα για δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων. Ωστόσο τα μέτρα έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.
Ιδιαίτερο προβληματισμό έχει προκαλέσει και η απαγόρευση της μουσικής.

Άνοιξαν τα θέατρα

Με μάσκες, αποστάσεις και πληρότητα 50% άνοιξε χθες η αυλαία για τα θέατρα.
Έπειτα από δέκα μήνες οι ηθοποιοί ανέβηκαν και πάλι στο σανίδι παίρνοντας το πιο θερμό χειροκρότημα από τους θεατές.

Εμβόλια για όλους τους ενήλικες

Οι σκληροί δείκτες της επιδημίας «αμβλύνονται», δημιουργώντας σε συνδυασμό και με τον σταθερό ρυθμό των εμβολιασμών αισιοδοξία για τον έλεγχο του τρίτου κύματος στη χώρα.
Χθες ανακοινώθηκαν 1.585 νέα κρούσματα. Από αυτά τα 804 εντοπίστηκαν στην Αττική εκ των οποίων τα 220 στο κέντρο της Αθήνας. Οι διασωληνωμένοι αγγίζουν τους 521 ενώ στους 40 έφτασε ο αριθμός των νέκρων.
Οι εμβολιασμοί προχωρούν σταθερά. Τα ραντεβού στην ηλικιακή ομάδα 35-39 έσπασαν ρεκόρ ξεπερνώντας τις 100.000 ενώ πλέον για τους 30-34 είναι όλα τα εμβόλια διαθέσιμα.
Το βράδυ της Παρασκευής άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού και για τους άνω των 18 με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson και έτσι πλέον όλος ενήλικος πληθυσμός της χώρας μπορεί να εμβολιαστεί.

Έκκληση Χαρδαλιά

Έκκληση έκανε χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς σε κατοίκους των περιοχών με βεβαρυμμένο επιδημιολογικό φορτίο να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας.
Ο Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε σήμερα στην Κέρκυρα όπου εγκαινίασε το MEGA Εμβολιαστικό κέντρο, ενώ ο υπουργός Υγείας βρίσκεται στην Σύρο από χθες.