Το Σάββατο θα επικρατήσουν ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα. Η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι βροχές θα είναι αρκετά περιορισμένες, με εξαίρεση τα βόρεια και κυρίως περιοχές στην ανατολική Μακεδονία και Θράκη, όπου κατά διαστήματα οι νεφώσεις το μεσημέρι θα πυκνώσουν, με πιθανότητα να βρέξει λίγο τοπικά. Ωστόσο οι βροχές που πιθανόν να σημειωθούν θα είναι μικρής διάρκειας. Το Σάββατο θα είναι μια ιδανική μέρα για σύντομες εξορμήσεις, καθώς η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε πιο δροσερά επίπεδα.

Αναμένεται λοιπόν οι μέγιστες το μεσημέρι να φτάσουν τους 28 στα βόρεια, 28-29 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, με την υψηλότερη τιμή στη Θεσσαλία όπου εκεί το θερμόμετρο θα φτάσει τους 31 βαθμούς και 25-27 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3-5 μποφόρ, και στο Αιγαίο θα πνέουν σε βόρειες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ, στα Δωδεκάνησα λίγο ενισχυμένοι, μέχρι 6 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αραιές νεφώσεις το μεσημέρι στα βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι σε νότιες διευθύνσεις 2-4 μποφόρ.

Για την περιοχή της Θεσσαλονίκης προβλέπονται καλές καιρικές συνθήκες με ήλιο και μόνο προς το βράδυ θα συννεφιάσει τοπικά. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι αρχικά σε βόρειες διευθύνσεις θα στραφούν σε νοτιάδες 3-5 μποφόρ.