Ο Μένιος Φουρθιώτης μπορεί να απαιτεί δορυφορική τηλεόραση, μέλι του βουνού και... γάλα αμυγδάλου, αλλά η ειδική διατροφή που επιθυμεί πιθανόν να είναι το τελευταίο ζήτημα που θα τον απασχολεί το επόμενο χρονικό διάστημα. Κι αυτό γιατί ολοκληρώθηκε και υποβλήθηκε η προκαταρκτική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, που αφορούσαν τις καταγγελίες του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για τις εκβιαστικές «επισκέψεις» του παρουσιαστή, το καλοκαίρι του 2020.

Στο πλαίσιο της έρευνας ελήφθησαν 11 καταθέσεις, 9 υπαλλήλων του υπουργείου και δύο αστυνομικών, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες του πρώην υπουργού και κάνουν λόγο για απειλές, εκβιασμούς, πιέσεις και απρεπή συμπεριφορά του Μένιου Φουρθιώτη κατά τη διάρκεια επισκέψεών του στο υπουργείο Εργασίας, όχι όμως και την παρουσία «φουσκωτών».

Την έρευνα είχε διατάξει η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, και ζητούσε να διερευνηθούν συγκεκριμένα αδικήματα που ενδέχεται να έχουν διαπραχθεί από τον παρουσιαστή, όπως της παράνομης βίας, διατάραξης δημόσιας υπηρεσίας και της απόπειρας εκβίασης.

Ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, είχε αναφέρει ότι ο παρουσιαστής είχε εισβάλει με «μπράβους» στο υπουργείο και απειλούσε υπαλλήλους επί ώρες. «Ήρθε στο υπουργείο και κλοτσούσε πόρτες. Ήρθε µε μπράβους. Απειλούσε γενικούς γραμματείς. Υπάλληλοι έρχονταν κλαίγοντας γιατί τους έλεγε ότι θα τον προσκυνήσουν. Μιλάμε για παρακμή» είχε καταγγείλει ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time