Καμία αλλαγή αναφορικά με τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στη χώρα μας αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, παρά τα πέντε επιβεβαιωμένα περιστατικά παρενεργειών που εξετάζονται εκτενώς, έπειτα από χορηγήσεις δόσεων με το εν λόγω εμβόλιο.

Μιλώντας στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS, ο Γιώργος Χρούσος, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, σημειώνει ότι «είναι 5 τραγωδίες αυτές που βλέπουμε», ωστόσο η απόφαση της Επιτροπής για το AstraZeneca «είναι σωστή». Όπως αναφέρει, η απόφαση βασίζεται στο γεγονός ότι πλέον στη χώρα υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια όλων των εταιριών και ο κάθε πολίτης μπορεί να διαλέξει ποιο θα λάβει, σε αντίθεση με την αρχική περίοδο «που έπρεπε να εμβολιαστούν όσο πιο πολλοί όσο πιο γρήγορα».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι κάθε φάρμακο έχει παρενέργειες, επισημαίνοντας ότι τα οφέλη του εμβολίου είναι πολλαπλάσια των παρενεργειών. «Αν έχεις κάνει το εμβόλιο έχεις πιθανότητα να μην πεθάνεις», λέει, παρά το γεγονός ότι μπορεί να έχεις νοσήσει από κοροναϊό. «Υποχρέωση ενός γιατρού είναι να πει στον ασθενή ποια είναι τα πιθανά αρνητικά αποτελέσματα και μετά ο ασθενής αποφασίζει βάση αυτού», υπογραμμίζει ο κ. Χρούσος, τονίζοντας ότι «όλα τα εμβόλια έχουν επιπλοκές».