Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε τελικά η πυρκαγιά στον οικισμό Ρουμουντί στην Κερατέα, καθώς σύμφωνα με την Πυροσβεστική παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα, γιατί δεν έχει αέρα στην περιοχή και δεν απειλούνται σπίτια.

    Ωστόσο, πριν από λίγο, απομακρύνθηκαν προληπτικά οι κάτοικοι περίπου 15 σπιτιών που είναι διάσπαρτα στην κορυφή του λόφου πάνω από τον οικισμό, ύστερα από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων και τη φροντίδα του δήμου, καθώς στον τόπο της φωτιά είναι από την πρώτη στιγμή και ο δήμαρχος Λαυρεωτικής.

    Όπως έγινε γνωστό, η πυρκαγιά ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο και πιθανότατα οικόπεδο μέσα στον οικισμό, αλλά οι φλόγες κατευθύνθηκαν προς τον λόφο, όπου καίνε αραιή βλάστηση με πουρνάρια και λίγα πεύκα.

    Όπως ανέφεραν αρμόδιοι αξιωματικοί, φαίνεται προς το παρόν ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, ενώ συνεχίζουν να επιχειρούν οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις για την κατάσβεση της.

 Στο σημείο επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο.

Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται έρευνα από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά ξεκίνησε από υπαίθριο χώρο εντός του οικισμού.

Εκκενώθηκε οικισμός

 Λίγο πριν την ήπια εξέλιξη της φωτιάς, απειλήθηκαν σπίτια με αποτέλσμα οικισμός στην περιοχή να εκκενωθεί. Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, η φωτιά βρίσκεται περί τα 5 με 6 μέτρα κοντά από τα σπίτια αλλά το ευτύχημα είναι ότι δεν φυσάει πολύ στην περιοχή.

 “Πιστεύω θα τεθεί υπό έλεγχο” είπε.

 Σε κάθε περίπτωση το γεγονός πως οι δρόμοι της περιοχής είναι στενοί και η πυρκαγιά είναι κοντά σε σπίτια, αποτελεί ζήτημα.

 Όπως επιβεβαίωσε ο δήμαρχος στο σημείο βρίσκεται όλη η πυροσβεστική υπηρεσία, η αστυνομία ενώ συνδράμει και ο δήμος με υδροφόρες.