Στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ μίλησε ο πρόεδρος αστυνομικών υπαλλήλων νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης για το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά τονίζοντας πως η αστυνομία τηρεί σιγή ιχθύος, δίχως αυτό να σημαίνει πως τα τεκμήρια που υπάρχουν στη διάθεσή της είναι λιγοστά. Αμέσως μετά κατέστησε σαφές πως η αστυνομία είναι κοντά στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Εν συνεχεία, ο κ.Καλλιακμάνης ανέφερε πως η όλη ιστορία έχει πληθώρα ερωτημάτων. Εστίασε δε στο γεγονός ότι οι τρεις άνδρες που διέρρηξαν το σπίτι έφεραν όπλα, κάτι που σημαίνει ότι ήταν αποφασισμένοι να απειλήσουν τους ενοίκους αλλά ακόμα και για να ανταπεξέλθουν σε περίπτωση συμπλοκής με την αστυνομία.

Αυτό που προκάλεσε την απορία των Αρχών είναι το ότι οι δράστες κατέστρεψαν τις κάμερες και αφαίρεσαν τις κάρτες μνήμης απ’ αυτές, ενώ την ίδια στιγμή άφησαν το κινητό τηλέφωνο δίπλα στον 32χρονο πιλότο.

Ένα επιπλέον ερώτημα που προβληματίζει την αστυνομία είναι το γεγονός ότι οι δράστες ακινητοποίησαν τον 32χρονο τυλίγοντάς τον με σπάγκο, πράγμα που συνεπάγεται ότι οι ίδιοι δεν εισέβαλαν οργανωμένοι, μια και βρήκαν τον σπάγκο στο εσωτερικό του σπιτιού. Παράλληλα του φίμωσαν το στόμα με μονωτική ταινία, την οποία επίσης βρήκαν εντός του ακινήτου στα Γλυκά Νερά.
Χαρακτηρίζοντας, εν τέλει, όλες αυτές οι ενέργειες αντιφατικές.

Το διαλυμένο παράθυρο

Το παράθυρο που αποκολλήθηκε και έπεσε μέσα στο σπίτι αποτελεί ένα ακόμα στοιχείο στα χέρια της αστυνομίας, μια και δεν γνωρίζουν πώς κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό. Αναγκαστικά συμπεραίνουν πως το παράθυρο σπρώχτηκε από τα έξω προς τα μπρος.

Στοιχείο DNA

Ακόμα κι ένα μικρό στοιχείο DNA επαρκεί για να εντοπιστεί ο δράστης, υπό τον όρο όμως ότι είναι σεσημασμένος, ξεκαθάρισε ο κ. Καλλιακμάνης.

Ολοκληρώνοντας είπε πώς όλα όσα αναφέρονται, στηρίζονται στις μαρτυρίες του 32χρονου πιλότου, του μόνου δηλαδή μάρτυρα που είδε αρκετά απ’ τα τεκταινόμενα εντός του σπιτιού στα Γλυκά Νερά.

Δείτε όσα δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης