Mε φόντο όλα τα νέα δεδομένα, οι επιστήμονες ερευνούν εξονυχιστικά έξι περιπτώσεις θρομβώσεων ή πιθανών επιπλοκών μετά από εμβολιασμό.

Έξι περιστατικά θρομβώσεων που σημειώθηκαν μετά από εμβολιασμό κατά του κοροναϊού, ερευνώνται προσεκτικά από τις υγειονομικές αρχές της χώρας μας. Πέντε από αυτά αφορούν στο εμβόλιο της AstraZeneca και ένα στο εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σταθερή η κατάσταση της 36χρονης από τη Μυτιλήνη


Σταθερή παραμένει η κατάσταση υγείας της 36χρονης από τη Μυτιλήνη, η οποία μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca διαγνώστηκε με συμπτώματα του συνδρόμου VITT, μίας πολύ σπάνιας αλλά σοβαρής επιπλοκής που συνδυάζει θρομβοπενία με θρομβώσεις κυρίως στον εγκέφαλο και τα σπλαχνικά αγγεία.

Η 36χρονη εμβολιάστηκε στις 12 Μαΐου και δέκα ημέρες μετά εισήχθη στο νοσοκομείο με έντονο πονοκέφαλο.

Στο «μικροσκόπιο» άλλα τέσσερα περιστατικά


Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η κατάσταση υγείας της 48χρονης από τη Θήβα που νοσηλεύεται με θρόμβωση στο πόδι, πνευμονική εμβολή και εσωτερική αιμορραγία στο νεφρό και το στομάχι, μετά τον εμβολιασμό της με Johnson & Johnson.

Οι αρχές ερευνούν άλλα τρία περιστατικά θρομβώσεων από την Κρήτη: Ενός 35χρονου που παραλίγο να χάσει το πόδι του, μίας 47χρονης που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση και μίας 44χρονης που βρίσκεται σε καταστολή, ενώ το θρομβωτικό επεισόδιο της 63χρονης από τη Μυτιλήνη, που κατέληξε, κρίθηκε ως μη σχετιζόμενο με τον εμβολιασμό της.