Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Σε ισόβια καταδίκασε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον 39χρονο που κατηγορούνταν ότι σκότωσε, τεμάχισε και έκαψε την 40χρονη τοξικομανή φίλη του.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι δολοφόνησε τη 40χρονη και απέδωσε τον θάνατό της σε ενδοφλέβια χρήση κοκαΐνης. Όμως, παραδέχθηκε όσα του καταλογίζει το κατηγορητήριο, ότι τεμάχισε το πτώμα με ηλεκτρικό πριόνι και κοπίδι και ότι έριξε τα μέλη της σε σόμπα. Ο ίδιος απέδωσε τις ενέργειές του στον πανικό που τον κυρίευσε.

 Τι είπε στην απολογία του

«Ήταν λάθος αυτό που έκανα και ζητώ συγγνώμη. Αν γύριζα τον χρόνο πίσω θα ενεργούσα διαφορετικά. Έπρεπε να είχα ενημερώσει τις Αρχές. Την βρήκα αναίσθητη στο έδαφος και προσπάθησα να την επαναφέρω, προσφέροντας της τις πρώτες βοήθειες. Πανικοβλήθηκα όταν διαπίστωσα ότι είχε χάσει τη ζωή της. Πάνω στον πανικό μου τεμάχισα το πτώμα και το έκαψα. Σκέφτηκα ότι μπορεί να με κατηγορήσουν ότι της έδωσα ναρκωτικά […] Έψαχνα τρόπο να ξεφορτωθώ το πτώμα», είπε στην απολογία του.

Όταν ρωτήθηκε γιατί έκανε αναλήψεις μετρητών με την τραπεζική κάρτα της 40χρονης, εκείνος απάντησε ότι το έπραξε για να φαίνεται ότι η 40χρονη βρισκόταν εν ζωή.

Η ανατριχιαστική υπόθεση δολοφονίας αποκαλύφθηκε την άνοιξη του 2020- 1,5 χρόνο μετά την εξαφάνιση της γυναίκας- όταν αστυνομικοί κατόπιν έρευνας συνέλαβαν τον 39χρονο, ο οποίος επίσης είναι τοξικομανής.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, ο κατηγορούμενος «με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, με χρήση αντικειμένου ή με κρούση τής ιδιαίτερα αδύνατης και μικρόσωμης παθούσας σε συμπαγές αντικείμενο, προκάλεσε σε αυτήν πολλαπλές βαριές κακώσεις, εξαιτίας των οποίων επήλθε ακαριαία ο θάνατός της».

Κατά τον χρόνο θανάτου ο ίδιος προκάλεσε ζημιά στη λεκάνη της τουαλέτας «οπότε παρίσταται πολύ πιθανόν να χτύπησε στη λεκάνη της τουαλέτας την άτυχη γυναίκα, όταν αυτή βρισκόταν ανυποψίαστη στο μπάνιο του σπιτιού του».

Καταλυτικό ρόλο στην αποκάλυψη της υπόθεσης έπαιξαν τα ευρήματα από τα δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος, αλλά και από την άρση του τραπεζικού απορρήτου του θύματος.

Από το ιστορικό περιήγησης στις ιστοσελίδες που επισκέφθηκε φέρεται να αναζητούσε τις εξής πληροφορίες: «Πότε αρχίζει η σήψη ενός νεκρού», «τι μπορεί να συμβεί στο σώμα σου αφού πεθάνεις», «λεκάνες τουαλέτας» κ.ά.

Το έγκλημα, σύμφωνα με τη δικογραφία, τελέστηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2018 -ημέρα κατά την οποία η γυναίκα εθεάθη τελευταία φορά- στο σπίτι όπου διέμενε ο δράστης, στον οικισμό «Δραμινών», στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Η 40χρονη παρακολουθούσε μαζί του πρόγραμμα απεξάρτησης στον ΟΚΑΝΑ και έδειχνε να σημειώνει πρόοδο. Επειδή ζούσε μόνη της σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στην Ηλιούπολη, δεν την αναζήτησε κανείς, παρά μόνο έπειτα από ένα εξάμηνο, όταν ο 39χρονος επισκέφθηκε το διαμέρισμά της, δήθεν για να το φροντίσει όσο εκείνη θα απουσίαζε στο εξωτερικό. Αυτό προκάλεσε εντύπωση σε γείτονα αστυνομικό, με τον οποίο η άτυχη γυναίκα είχε κοινωνικές επαφές, οπότε εκείνος απευθύνθηκε στις αρχές και ξεκίνησε η έρευνα.