Ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Χρ. Καραγιάννης, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα με αφορμή τον θάνατο 5χρονου κοριτσιού στην Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο η μικρή Αικατερίνη Γκαβούτσικου «απεβίωσε αιφνιδίως», σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και οι εμπλεκόμενοι γιατροί θα κληθούν να καταθέσουν στο πλαίσιο της διερεύνησης των συνθηκών νοσηλείας που οδήγησαν στον θάνατο.

Ο αντιεισαγγελέας προχώρησε και στον ορισμό παιδιάτρου - πραγματογνώμονα που θα συνδράμει στην έρευνα, η οποία θα συμπεριλάβει όλες τις φάσεις παρακολούθησης και αντιμετώπισης του περιστατικού: Από την ιδιώτη παιδίατρο που εξέτασε την 5χρονη έως την εισαγωγή και νοσηλεία της στο νοσοκομείο.

«Φως στην υπόθεση»

Η οικογένεια της 5χρονης απαιτεί να φωτιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες το υγιέστατο κατά τα άλλα κορίτσι τους «έφυγε» μετά από διήμερη νοσηλεία, τα ξημερώματα της 19ης Φεβρουαρίου 2020.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πόρισμα της πολυσέλιδης έκθεσης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας υπογραμμίζεται ότι ο θάνατος της 5χρονης «οφείλεται σε σηπτική καταπληξία επί εδάφους λοίμωξης στρεπτοκοκκικής αιτιολογίας».