Η 31η Μαΐου φαντάζει ως η πιθανότερη ημερομηνία για την πραγματοποίηση της επίσκεψης Τσαβούσογλου στην Ελλάδα και τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, μετά από σχετική πρόσκληση του τελευταίου. Ερωτηματικό παραμένει και το μέρος που θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνάντηση, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι πέραν της Αθήνας, υπάρχουν σκέψεις να πραγματοποιηθεί στα Χανιά, δεδομένου ότι τις μέρες εκείνες ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στην Κρήτη, τόσο για το μνημόσυνο του πατέρα του, όσο και για την παρουσίαση του έργου του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ). 


«Έχω όλη την καλή διάθεση να συναντήσω τον Τσαβούσογλου»


Κληθείς να σχολιάσει τουρκικά δημοσιεύματα που αναφέρουν «κλείδωσε» το ταξίδι του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Ελλάδα και για συνάντηση που θα έχει ο ίδιος μαζί του στα Χανιά, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

«Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω, ούτε να διαψεύσω αυτά τα δημοσιεύματα. Δεν έχουμε επίσημη επιβεβαίωση. Εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, αν έρθει, έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του, όπως ο Ταγίπ Ερντογάν είδε τον Νίκο Δένδια. Εγώ θα είμαι στα Χανιά το Σάββατο για άλλο λόγο. Για το μνημόσυνο του πατέρα μου και για μια σημαντική εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουμε αναλυτικά και με τη λεπτομέρεια που του αρμόζει το έργο του ΒΟΑΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Συνεχίζει το παραλήρημα ο Μπαχτσελί

Την ίδια στιγμή με …χρονοκαθυστέρηση είναι η αλήθεια, ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν προχώρησε σε νέο παραλήρημα στοχοποιόντας τον Έλληνα πρωθυπουργό για τα όσα είπε στις 18 Μαΐου σε τηλεδιάσκεψη με παιδάκια προσχολικής ηλικίας της μουσουλμανικής μειονότητας.

«Ο Μητσοτάκης τα θαλάσσωσε και έπεσε στη δίνη του παραληρήματος. Εκείνα είναι τουρκόπουλα, το Pasavik δεν είναι χωριό Πομάκων. Τι θα πει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε αυτή την πολιτική αφομοίωσης και φασισμού της Ελλάδας, τι θα πει για αυτό το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο;» τόνισε ο Μπαχτσελί.

Ο Νίκος Δένδιας από την Ρωσία επεσήμανε τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της Τουρκίας. «Εξέφρασα την ανησυχία μου για το γεγονός ότι η Τουρκία αυτοπροβάλλεται ως ο διάδοχος της Οθωμανικής κληρονομιάς, αλλά και ως ο ηγέτης των απανταχού μουσουλμάνων, μία πρακτική που δημιουργεί αποσταθεροποίηση στην ευρύτερη περιοχή».