Ένα ρολόι φετίχ, ένα νησί σύμβολο του καλοκαιριού, των πλουσίων και ισχυρών και μία συμμορία, παγκόσμιας εμβέλειας λένε οι Αρχές, αποτελούμενη από Γαλλοαλγερινούς.

Αυτά είναι τα κομμάτια του παζλ στο νέο χτύπημα της Μυκόνου που και πάλι πρωταγωνιστεί σε μία υπόθεση ληστείας μαμούθ κινητοποιώντας τις Αρχές.

Άρπαξαν πανάκριβο ρολόι

Η συμμορία των Γαλλοαλγερινών που ευθύνεται, σύμφωνα με την αστυνομία, είχε αναπτύξει ιδιαίτερο τρόπο δράσης. Έφταναν σαν τουρίστες στη Μύκονο και φρόντιζαν να μπλέκονται με τον κόσμο. Γυρνούσαν στις παραλίες, στα μπαρ και τα εστιατόρια παριστάνοντας τους τουρίστες. Στόχος, σύμφωνα με τα όσα τους καταλογίζει η αστυνομία να εντοπίσουν το υποψήφιο θύμα με το πανάκριβο ρολόι.

Τον ρόλο του εκτιμητή είχε ένας εκ των τεσσάρων. Ένας εύσωμος άνδρας. Μόλις έβλεπε το ρολόι σε κάποιο χέρι, το υποψήφιο θύμα στοχοποιούνταν και ο τσιλιαδόρος ειδοποιούσε τους συνεργούς του και φρόντιζε να απομακρυνθεί από την περιοχή. Στη συνέχεια, αναλάμβαναν οι επιχειρησιακοί της συμμορίας.

Αυτό που έκαναν, ήταν να δίνουν για χειραψία το χέρι στο θύμα τους. Μόλις εκείνος άπλωνε το χέρι τον ακινητοποιούσαν, τον χτυπούσαν και άρπαζαν το ρολόι. Με αλλαγμένα ρούχα έφευγαν από το νησί με το πρώτο αεροπλάνο ή πλοίο.

«Στο ύψος των σκαλιών που βρίσκονται οι Μύλοι τους προσέγγισαν δύο άγνωστοι δράστες πιθανόν αραβικής καταγωγής, ο ένας εκ των δύο τον χαιρέτησε τείνοντας το δεξί του χέρι, τον χαιρέτησε και εκείνος και πήγε να αποτραβηχτεί, τότε με το άλλο χέρι του ο δράστης τον γρονθοκόπησε στο πρόσωπο και ο δεύτερος δράστης αφαίρεσε αστραπιαία το ρολόι που φορούσε στο αριστερό χέρι και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή τρέχοντας σε ένα στενό αριστερά με κατεύθυνση τη χώρα».

Η αστυνομία ερευνά την δράση της συμμορίας και κυρίως:

Γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο πανάκριβο ρολόι;

Πως ήταν σίγουροι πως θα βρουν πελάτη να το πουλήσουν;

Έκαναν την ληστεία κατά παραγγελία αφού πελάτης τους είχε ζητήσει το συγκεκριμένο ρολόι;

Ο χρονογράφος της σειράς Ακουανάτ της Πατέκ Φιλίπ είναι ένα πανάκριβο ρολόι που σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του κόστιζε 103.000 ευρώ.

Τα ρολόγια αυτής της σειράς κοστίζουν από 20.000 και φτάνουν τις 120.000.

Ο ειδικός Τύπος που ασχολείται με το θέμα, δεν στέκεται καν στην τιμή των 103.000 ευρώ αφού οι μύθοι του μάρκετινγκ που το συνοδεύουν μεταξύ άλλων λένε πως «θα ελεγχθείς και κριθείς αν «αξίζεις» να έχεις ένα. Μην σου κάνει έκπληξη».

Ακόμα και να το παραγγείλεις όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα φιγουράρει σύντομα στο χέρι σου λένε κάποια άλλα site συντηρώντας και άλλο τον μύθο.

Για αυτό και πολλοί προσπαθούν να αγοράσουν μεταχειρισμένο ένα τέτοιο ρολόι που σύμφωνα με τους ειδικούς πωλείται σε υψηλότερη τιμή από τα καινούργια.

Θωρακίζεται ηλεκτρονικά το νησί με δεκάδες κάμερες

Η ελληνική αστυνομία θεωρεί θέμα τιμής να καθαρίσει την Μύκονο από τις συμμορίες. Η επιχείρηση «καθαρά χέρια» περιλαμβάνει και την Μύκονο και δικαστικές με αστυνομικές αρχές έχουν λάβει την εντολή να καθαρίσουν το νησί από την υψηλή εγκληματικότητα ενώ ήδη ένα πλέγμα καμερών έχει αναλάβει να δημιουργήσει δίχτυ ασφαλείας στο νησί.

Η παρακολούθηση των καμερών θα είναι συνεχής για να αποτρέπονται οι κακοποιοί να χτυπούν.

Στόχος, είναι οι κάμερες να λειτουργήσουν και αποτρεπτικά για όσους κακοποιούς ποντάρουν στους πλούσιους και διάσημους που πάνε στο νησί των ανέμων.