Μέσα σε λιγότερο από τρία λεπτά, όπως βλέπουμε στο επόμενο βίντεο, η φωτιά που έβλεπαν από απόσταση βρίσκεται κοντά τους και αρχίζει να τους κυκλώνει. Πυροσβέστες και πολίτες δείχνουν παγιδευμένοι και καλούνται να μην κάνουν το παραμικρό λάθος, που μπορεί να αποβεί μοιραίο.

Ο συντονισμός είναι άρτιος και όλοι θα καταφέρουν να σωθούν από τα φλεγόμενα Γεράνεια Όρη, με τη φωτιά να συνεχίζει για ώρες το καταστροφικό της έργο. Κανείς από όσους έζησαν τις σκηνές δεν πρόκειται να τις ξεχάσει. Τα πάντα για λίγα λεπτά κρέμονταν σε μία κλωστή.

Αναλυτικά η περιγραφή αναφέρει: «Ξαφνικά σε δευτερόλεπτα όλα γύρω κλείνουν οι καπνοί σε κάνουν να νιώθεις να πνίγεσαι. Στο σημείο βρίσκονται οχήματα με πολίτες και επικρατεί ενας πανικός. Οι ενέργειες μας με τα πληρώματα των οχημάτων στις δραματικές εκείνες στιγμές να σώσουμε τους πολίτες που στην κυριολεξία κάποιους τους κυνηγάμε να μην φύγουν από το σημείο.

Με περίσσια ψυχραιμία ο Αττικάρχης δινει πληροφορίες στο Συντονιστικό και αναφέρει ότι βρισκόμαστε σε έκτακτη ανάγκη. Το αποτέλεσμα για όλους μας ήταν ευτυχές. Η αλήθεια είναι ότι λίγο έλλειψε να συμβεί το κακο. Το βίντεο είναι καθαρά ένα μικρό απόσπασμα από την κατάσταση που βιώσαμε και αποθανάτισε συνάδελφος οδηγός μέσα από όχημα.

Προσωπικά ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που ανησύχησαν για την κατάσταση μας και με έχουν πνίξει στα τηλέφωνα καθώς και όλους εκείνους που δώσαμε ολοήμερη μάχη για να σώσουμε τους συνανθρώπους μας και τις περιουσίες τους υπερβάλλοντας εαυτό και δυνάμεις».