Προβληματισμό προκαλούν τα τρία διαδοχικά περιστατικά νέων ανθρώπων στην Κρήτη που υπέστησαν εμβολικά επεισόδια και διαταραχές πήξης αίματος μετά από το εμβόλιο της AstraZeneca, ενώ μια γυναίκα νοσηλεύεται με περικαρδίτιδα στο Ωνάσειο λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της με σκεύασμα της Pfizer.

Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η 44χρονη

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει τις τελευταίες 20 μέρες για την οικογένεια της 44χρονης μητέρας τριών παιδιών, καθώς μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca, εμφάνισε θρομβοπενία, στη συνέχεια εγκεφαλική θρόμβωση, ενώ κόκκινος συναγερμός σήμανε νωρίς χτες το απόγευμα με νέα επιδείνωση της υγείας της.

Μεγάλη η αγωνία του συζύγου της 44χρονης, που όπως περιγράφει στο LIVE NEWS, ήταν υπέρμαχος των εμβολίων. «Ήταν υπέρμαχος των εμβολίων, πίεζε και άλλους ανθρώπους να το κάνουν. Οι γιατροί πράγματι πέσανε πάνω στο θέμα κάνανε ότι μπορούσανε αλλά από τη πρώτη στιγμή και εμείς διαβάζοντας αλλά και βλέποντας την αγωνία τους, βλέπαμε ότι το πρόβλημα είναι διπλό για το και θρόμβωση και αιμορραγία. Αντιμετωπίζοντας το ένα προκαλείς το άλλο» ανέφερε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 44χρονη εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο το απόγευμα της Παρασκευής, καθώς η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε. Οι θεράποντες ιατροί της θα προσπαθήσουν να περιορίσουν το αιμάτωμα στον εγκέφαλό της, με την ελπίδα να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της.

Με περικαρδίτιδα στο Ωνάσειο

Η Ιωάννα Αλυσανδράτου είναι το πρώτο περιστατικό περικαρδίτιδας που ερευνάται στη χώρα, ως παρενέργεια του εμβολίου της Pfizer. Μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου, ο έντονος πόνος στο στήθος και η δυσχέρεια στην αναπνοή την οδήγησαν στα επείγοντα του Ωνάσειου.

Η κατάσταση της υγείας της είναι στάσιμη, ενώ θα γίνει επανέλεγχος την επόμενη εβδομάδα.

Σταθερή η κατάσταση της 47χρονης


Μικρά σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η κατάσταση υγείας της 47χρονης που έπαθε εγκεφαλικό και παράλυση μετά τον εμβολιασμό με Astrazeneca.

Όπως εξηγεί η κόρη της στο MEGA και την εκπομπή LIVE NEWS, η 47χρονη γυναίκα αδυνατεί ακόμα να μιλήσει και επικοινωνεί με νεύματα. «Δεν μιλάει, δεν μιλάει καθόλου. Έχει πλήρη αφασία. Μπορεί να καταλάβει κάποια πράγματα. Μπορεί να καταλάβει μικρές εντολές απλές όπως άνοιξε τώρα τα μάτια, κάνε μας μια μπουνιά, κλείσε τα μάτια. Ας πούμε είναι αυτή η Κατερίνα, εγώ η κόρη της; Ναι, θα κουνήσει».

«Θα κινηθώ νομικά γι'αυτό που συνέβη»

Εξιτήριο πήρε ο 35χρονος από την Ιεράπετρα, ο οποίος εμφάνισε δύο θρομβωτικά επεισόδια, με διαφορά λίγων ημερών, μετά τον εμβολιασμό του. Όπως δήλωσε, είναι αποφασισμένος να κινηθεί νομικά.

Σύμφωνα με τον 35χρονο, οι γιατροί του απαγόρευσαν να κάνει δεύτερη δόση οποιουδήποτε εμβολίου, λίγες ώρες πριν ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου ανακοινώσει τη σύσταση της μη χορήγηση της δεύτερης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca σε όποιον είχε εμφανίσει αιματολογικές θρομβώσεις με χαμηλά αιμοπετάλια μετά τη χορήγηση της πρώτης.