Ολοκληρώθηκαν σήμερα η εβδομαδιαίας διάρκειας βολές οπλικών συστημάτων Πυροβολικού Μάχης του Ελληνικού Στρατού, που πραγματοποιήθηκαν  στις εγκαταστάσεις του Πεδίου Βολής Κρήτης (ΠΒΚ), το διάστημα από τη Δευτέρα 17 έως την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021.

Οι βολές αυτές διεξήχθησαν μαζί με τις δοκιμαστικές βολών των Πολλαπλών Εκτοξευτών Πυραύλων (ΠΕΠ) τύπου RM-70, πρώην τσεχοσλοβακικής κατασκευής, με χρήση «νέων» ρουκετών, αναβαθμισμένου βεληνεκούς, υπό τη σχεδίαση και
το συντονισμό της Διεύθυνσης Πυροβολικού του ΓΕΣ, που υλοποιήθηκαν από τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), τροποποιώντας τις ήδη υπάρχουσες.

Οι βολές τόσο από τους ΠΕΠ RM-70, όσο και από τα αυτοκινούμενα πυροβόλα των 8 ιντσών και των MLRS, οι οποίες χαρακτηρίστηκαν από την ευστοχία και αποτελεσματικότητά τους, πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδη Στεφανή, του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ ως εκπροσώπου του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κ. Φλώρου, και τουΑρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.

Τέλος, τη διεξαγωγή των βολών παρακολούθησαν επίσης ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ Αντιστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας και ο Διοικητής της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοικήσεως Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) Αντιστράτηγος Νικόλαος Φλάρης, ο Διευθυντής Πυροβολικού του ΓΕΣ Υποστράτηγος Αλέξανδρος - Γεώργιος Γκούσιος, ο Διοικητής του ΠΒΚ Υποστράτηγος Αθανάσιος Σαρδέλλης, καθώς επίσης και ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΑΣ Νικόλαος Κωστόπουλος.