«Θέλω τη ζωή του παιδιού μου. Δεν θέλω διαφημίσεις, δεν θέλω τίποτα. Θέλω την υγεία του παιδιού μου όπως ήταν πριν το εμβόλιο». Είναι η κραυγή της μάνας που περνά ώρες αγωνίας έξω από το νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται η 44χρονη κόρη της σε κρίσιμη κατάσταση. «Μπήκα μέσα και του λέω αφήστε με να πάω να δω που είναι το παιδί μου. Μου λέει θα κάνετε υπομονή δύο μέρες την έχουμε σε καταστολή γιατί έχει αιμορραγία στο κεφάλι».

Τα πάνω κάτω έχουν έρθει τις τελευταίες 20 μέρες για την οικογένεια της 44χρονης μητέρας τριών παιδιών.

Το χρονικό

Μία εβδομάδα μετά το εμβολιασμό της με AstraZeneca, εμφάνισε θρομβοπένια, στη συνέχεια εγκεφαλική θρόμβωση, ενώ κόκκινος συναγερμός σήμανε νωρίς χτες το απόγευμα με νέα επιδείνωση της υγείας της. «Έπεσε το επίπεδο συνείδησης. Έκανε μια επιληπτική κρίση. Αναγκαστήκαμε να τη διασωληνώσουμε επειγόντως. Έγινε μια αξονική τομογραφία και φαίνεται ότι υπάρχει μια ενδοεγκεφαλική αιμορραγία», λέει ο Γιώργος Χαλκιαδάκης, διοικητής ΠΑΓΝΗ.

Όπως λέει ο κ. Χαλκιαδάκης στο MEGA, η νέα αξονική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε η γυναίκα, δείχνει εξάπλωση του αιματώματος στον εγκέφαλο. «Δεν είμαι πολύ ήσυχος. Έχει ελαφρά επιδείνωση της υγείας της στον εγκέφαλο, η αξονικέ δείχνει ότι μικρή αύξηση του αιματώματος. Εύχομαι και πιστεύω ότι αυτό θα σταθεροποιηθεί, είναι όλοι από πάνω της».

Με αποκλειστική του δήλωση στο MEGA, ο σύζυγος της 44χρονης εύχεται για το καλύτερο. «Οι γιατροί πέσανε πάνω στο θέμα, έκαναν ό,τι μπορούσαν αλλά από την πρώτη στιγμή και εμείς βλέπαμε ότι το πρόβλημα είναι διπλό. Ήταν υπέρμαχος των εμβολίων, πίεζε και άλλους να το κάνουν. Η αλήθεια είναι ότι πριν το εμβόλιο μου είχε πει έχω αρχίσει κι εγώ διαβάζοντας αυτά που συμβαίνουν στο εξωτερικό, να πιστεύω μήπως να μην κάνουμε το Astra».

Σταθερή η κατάσταση της 47χρονης

Μικρά σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η κατάσταση υγείας της 47χρονης που έπαθε εγκεφαλικό και παράλυση μετά τον εμβολιασμό με AstraZeneca. Όπως εξηγεί η κόρη της στο LIVE NEWS, η γυναίκα αδυνατεί ακόμα να μιλήσει και επικοινωνεί με νεύματα. «Δεν μιλάει, δεν μιλάει καθόλου. Έχει πλήρη αφασία. Μπορεί να καταλάβει κάποια πράγματα. Μπορεί να καταλάβει μικρές εντολές απλές όπως άνοιξε τώρα τα μάτια, κάνε μας μια μπουνιά, κλείσε τα μάτια. Ας πούμε είναι αυτή η Κατερίνα, εγώ η κόρη της; Ναι, θα κουνήσει».

O κίνδυνος, όπως λέει η κόρη της, δεν έχει ξεπεραστεί με το υγειονομικό προσωπικό του ΠΑΓΝΗ να την έχουν υπό στενή παρακολούθηση. «Υπάρχει πάντα περίπτωση δεύτερου εγκεφαλικού. Μπορεί να δημιουργηθεί κι άλλος θρόμβος. Εντός των ημερών περιμένουμε τ’ αποτελέσματα. Έχω περισσότερη αγωνία από εσάς να σας πω την αλήθεια. Δεν μπορώ να ξέρω τι μπορεί να είναι».

Ο κ. Χαλκιαδάκης σημειώνει ότι η 47χρονη παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης και μια μικρή κινητικότητα στο κάτω άκρο της. «Παρουσιάζει μικρά σημάδια βελτίωσης. Η κατάστασή της είναι σταθερή με μικρή κινητικότητα στο άκρο της. Είναι ενθαρρυντικό αλλά είναι νωρίς ακόμη».

Μέσα στις επόμενες μέρες, αναμένονται τα αποτελέσματα του κλινικού ελέγχου για την 47χρονη, ενώ το προσωρινό πόρισμα της επιτροπής του ΕΟΦ για τον 35χρονο και την 44χρονη είναι ασθενώς θετικό.