Εντολή εκκένωσης του Αλεποχωρίου δόθηκε λίγο μετά τις 16:00 την Πέμπτη, λόγω της φωτιάς που μαίνεται στo Σχίνο Κορινθίας, ενώ έχει επεκταθεί στις γύρω περιοχές.

Η αστυνομία καλούσε τους κατοίκους του χωριού μέσω των μεγαφώνων των περιπολικών να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Το μήνυμα από το 112

Νωρίτερα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έστειλε νέο γραπτό μήνυμα μέσω του αριθμού 112 στους κατοίκους να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω της πυρκαγιάς.

«Σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος και λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στην παραπάνω περιοχή.

Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην ευρύτερη περιοχή

Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, λόγω της πυρκαγιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Στη διασταύρωση Αλεποχωρίου, στο ρεύμα προς Σχίνο.
  • Στο ύψος του 21ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Μεγάρων – Αλεποχωρίου προς Αλεποχώρι.
  • Στην οδό Χρυσανθέμων στην περιοχή Δελφίνια, ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάζι.
  • Στην οδό Αγίου Ηλία με κατεύθυνση προς την περιοχή Σώρα.
  • Στην επαρχιακή οδό Μεγάρων – Αλεποχωρίου από το ύψος του Βενζινάδικου ΕΚΟ, ρεύμα προς Αλεποχώρι.
  • Στην οδό Χανίων, από το ύψος του Αγίου Ιερόθεου, ρεύμα προς Χάνι, περιοχή Κρύα Βρύση.
  • Στην οδό Μοράβα από το Εθνικό Στάδιο Μεγάρων προς περιοχή Καβελάρι.

Δραματικές οι εικόνες από το Σχίνο


Εικόνες σοκ από την πύρινη κόλαση που κατέκαψε τουλάχιστον 6 σπίτια στον Σχίνο Κορινθίας και απείλησε ανθρώπινες ζωές. Οι κάτοικοι, ανήμποροι να σταματήσουν τη φωτιά που ξεκίνησε μέσα στη νύχτα, προσπάθησαν να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στη θάλασσα αφού ο πρόσφατος εφιάλτης της πυρκαγιάς στο Μάτι προκαλεί ακόμα τρόμο στους κατοίκους των παραθαλάσσιων περιοχών.

Ο καπνός σκέπασε την Αττική

Σύννεφο καπνού έχει καλύψει από άκρη σε άκρη τον Αττικό ουρανό. Η φωτιά που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης (19/05) στον Σχίνο και πλέον έχει φτάσει στο Αλεποχώρι, έχει σκοτεινιάσει τον ουρανό της Αττικής, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Το σύννεφο καπνού έχει σκεπάσει τον ουρανό ενώ η μυρωδιά του καμένου στον αέρα κάνει ακόμη πιο δύσκολη την κατάσταση. Μάλιστα, το πρωί της Πέμπτης οι καπνοί στην ατμόσφαιρα και οι στάχτες έφτασαν μέχρι και στο κέντρο της Αθήνας με αρκετούς κατοίκους να βρίσκουν τέφρα στα μπαλκόνια τους.