Ενημέρωση πραγματοποιήθηκε υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, για την φωτιά που ξέσπασε χτες το βράδυ στον Σχίνο Λουτρακίου.

Λόγω της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, κλήθηκαν να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή με κατεύθυνση προς πόλη των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους.

Λίγη ώρα αργότερα, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, κλήθηκαν να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.

Εστάλη μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών από τις συγκεκριμένες περιοχές.

Με ακραίες καιρικές συνθήκες ξεκίνησε η πυρκαγιά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε πως η φωτιά ξεκίνησε χθες βράδυ περίπου στις 21.45 με ακραίες καιρικές συνθήκες και ανέμους ως και 8 μποφόρ. «Τέθηκαν σε επιφυλακή δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν διάφοροι οικισμοί και έγιναν προληπτικές απομακρύνσεις». Ο ίδιος είπε πως επιχειρούν αυτή την ώρα 265 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, υδροφόρες και εθελοντές. «Όλα τα διαθέσιμα μέσα στάλθηκαν στο σημείο», συμπλήρωσε ο υφυπουργός, απαριθμώντας τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο.

«Ενεργοποιήθηκε το 112 όταν κρίθηκε αναγκαίο και συγκεκριμένα σήμερα το μεσημέρι», είπε ακόμα.


Δείτε την ενημέρωση: