Μέσα σε όλο το κλίμα των γενικότερων τουρκικών λεκτικών (και όχι μόνο) προκλήσεων των τελευταίων ημερών, προς κάθε κατεύθυνση, εντονότατη ήταν σήμερα η έκνομη αεροπορική δραστηριότητα της Άγκυρας στο Αιγαίο με 8 παραβάσεις και 37 παραβιάσεις!

Συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, σήμερα, 4 σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, από τους οποίους 3 «ζευγάρια» F-16 και άλλη μία τετράδα του ιδίου τύπου καθώς και 3 μεμονωμένα από τα οποία 1 ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και 2 ναυτικής συνεργασίας ATR-72, συνολικώς 13 αεροσκάφη από τα οποία 2 F-16 ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 8 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και 37 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ).

Από τις προαναφερθείσες παραβιάσεις οι 33 σημειώθηκαν από τα ATR-72, ενώ οι υπόλοιπες 4 από τα F-16 στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, χωρίς να σημειωθούν εμπλοκές.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», συμφώνως με το ΓΕΕΘΑ.