Ενώπιον ενός 30χρονου Γεωργιανού που έχει συλληφθεί επειδή επιχείρησε να περάσει παράνομα τα σύνορα της χώρας και να διαφύγει στην Βουλγαρία, θα βρεθεί ο σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν, που δολοφονήθηκε στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά.

Ο 33χρονος πιλότος θα μπει στην δύσκολη αυτή διαδικασία, προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχουν κοινά φυσιογνωμικά στοιχεία μεταξύ του Γεωργιανού και ενός εκ των τριών δραστών – δολοφόνων της συζύγου του.

 Τι έδειξε το DNA

Ο ύποπτος έφθασε χθες στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν ενέχεται ή όχι στο αποτρόπαιο έγκλημα της 20χρονης Καρολίνας στα Γλυκά Νερά. Ο σύζυγός της θα μπει στην τυπική διαδικασία να διαπιστώσει αν ταιριάζει η σωματοδομή και κάποια χαρακτηριστικά του, με αυτά του "κοντού" δολοφόνου αλλά και των "ψηλών" συνεργών του, που μπόρεσε να διακρίνει κατά την διάρκεια των εφιαλτικών στιγμών. Ωστόσο το DNA του 30χρονου Γεωργιανού, προς το παρόν, δεν ταιριάζει με γενετικές αλυσίδες των λανθανόντων γενετικών αποτυπωμάτων που έχουν συλλέξει τα κλιμάκια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την μοιραία σοφίτα και το σπίτι της οικογένειας.

Οι ύποπτες κινήσεις

Ο 30χρονος ταξίδεψε χθες από Αλεξανδρούπολη και έφθασε στα αστυνομικά γραφεία της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, όπου μεταφέρθηκε αρχικά στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, καθώς εμπλέκεται στην βίαιη ληστρική επιδρομή σε σπίτι ηλικιωμένων στις 7 Μαρτίου 2021 στο Πικέρμι. Οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου τμήματος τον εξέτασαν σχετικά με αυτή την ληστεία και τους τουλάχιστον τέσσερις συνεργούς του και στη συνέχεια έκαναν το ίδιο και στελέχη του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που έχουν αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας της 20χρονης στα Γλυκά Νερά.

 Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις που να τον συσχετίζουν με το αποτρόπαιο έγκλημα, αλλά η απόπειρα του να εγκαταλείψει την χώρα λίγες ημέρες μετά από αυτό έχει κινήσει αρκετές υποψίες.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με τους αρμόδιους αστυνομικούς να αναμένουν αποτελέσματα από τις αναλύσεις DNA στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.. Στελέχη του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής αισιοδοξούν πως θα μπορέσουν να φθάσουν στην ταυτοποίηση τουλάχιστον ενός εκ των τριών δραστών.

 Παράλληλα, οι αστυνομικοί εξετάζουν καθημερινά τη λίστα που έχει σχηματιστεί με τουλάχιστον 100 αντίστοιχες βίαιες ληστρικές επιδρομές προηγούμενων μηνών και ετών για να διαπιστωθεί εάν σε κάποιες από αυτές υπάρχουν κοινά μοτίβα με τον τρόπο δράσης των τριών ληστών στα Γλυκά Νερά.