Σε εξαιρετικό επίπεδο είναι οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των πολεμικών Ναυτικών Ελλάδος και Ισπανίας με την ολοκλήρωση του μεταξύ τους 12ου Κύκλου Συνομιλιών, που πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη σε εξαιρετικό κλίμα.

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Αρχιπλοίαρχος Β. Ευσταθίου ΠΝ, Διευθυντής Α’ Κλάδου του ΓΕΝ, ενώ της αντιστοίχου ισπανικής ο Αντιναύαρχος Gonzalo SANZ ALISEDO, επικεφαλής της Διευθύνσεως Σχεδίων και Πολιτικής του Ισπανικού Ναυτικού, και ήταν ιδιαιτέρως εποικοδομητικές, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των Πολεμικών Ναυτικών των δύο χωρών με τη μακραίωνη ναυτική ιστορία.

Τέλος, τυπικώς «σχετικό-άσχετο» καθώς και αυτό αφορά την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού, το τελευταίο έκανε αποδεκτή την προσφορά σε υλικά της ΜΚΟ «AXION HELLAS" προς αυτό, για την κάλυψη αναγκών της πυραυλακάτου (ΤΠΚ) «ΔΑΝΙΟΛΟΣ». «Το Πολεμικό Ναυτικό εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την εταιρεία για τη δωρεά της» σημειώνεται από το ΓΕΝ, χωρίς να δίδονται περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος της δωρεάς και το ύψος της.