Βελτιωμένος σε σχέση με το Σάββατο θα είναι σήμερα, Κυριακή, ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Η μέρα θα ξεκινήσει με κάποιες τοπικές νεφώσεις, οι οποίες θα διατηρηθούν και για το υπόλοιπο της ημέρας, όμως τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα.

Λίγο πιο βροχερό θα παραμείνει το σκηνικό στα βόρεια, με βροχές τοπικές και αρκετά περιορισμένες.

Ειδικότερα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη μέχρι το απόγευμα θα βρέχει τοπικά και σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά και θα σταματήσουν.

Ενώ στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα βρέξει λίγο μέχρι το μεσημέρι, κυρίως σε Θάσο και Σαμοθράκη, με αίθριο καιρό στη συνέχεια.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή άνοδο, θα προσεγγίσει τους 27 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, 29°C στα κεντρικά της χώρας, και 24°C στη δυτική Ελλάδα. Ενώ και στο Αιγαίο οι μέγιστες θα πλησιάσουν κατά μέσο όρο τους 23-25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 3-5 στα νότια 6 μποφόρ, τοπικά και 7 στα νότια της Πελοποννήσου. Στο Αιγαίο σε παρόμοιες εντάσεις 3-5 στα νότια και 6 μποφόρ, μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 14-27°C, με βορειοδυτικούς ανέμους 4-5 μποφόρ, το απόγευμα θα στραφούν και πάλι σε νοτιοδυτικούς.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη με τοπική συννεφιά αλλά και αρκετό ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας, το μεσημέρι όμως στα ορεινά της Χαλκιδικής πιθανόν να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία από 13-25°C και οι άνεμοι σε ήπιες εντάσεις 3-4 μποφόρ, βόρειοι, βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιάδες.