Μία καινούρια μέρα ξημέρωσε για την αγορά, καθώς οι Έλληνες χωρίς το φόβο του προστίμου των 300 ευρώ, το απαραίτητο sms στο 13032 και το ελεύθερο στις μετακινήσεις, απόλαψαν τις πρωινές ώρες της Παρασκευής τη βόλτα τους στα μαγαζιά.

Ιδιαίτερα χαρούμενοι εκτός από τους πελάτες των καταστημάτων, ήταν και οι μαγαζάτορες οι οποίοι τους περίμεναν με χαμόγελο και με καλές προσφορές.

Ειδικότερα το λιανεμπόριο επανέρχεται σήμερα σε αυτό που ξέραμε, χωρίς ραντεβού, δηλαδή, (click in και click away), πλην όμως συνεχίζουν να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε ό,τι αφορά των αριθμό των πελατών: ένας πελάτης ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, ενώ παράλληλα επεκτείνεται το ωράριο κυκλοφορίας έως τις 00:30.


Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα άνοιξαν και πάλι οι πόρτες του μουσείου της Ακρόπολης με θερμομέτρηση και αυστηρούς ελέγχους.

Φυσικά, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία επισκεπτών και εργαζομένων, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας και υγιεινής (πχ υποχρεωτική χρήση μάσκα, τήρηση αποστάσεων, συγκέντρωση περιορισμένων επισκεπτών ανά αίθουσα, καλός αερισμός χώρων, τακτική καθαριότητα, απολύμανση κλπ).