Νέα συγκλονιστικά στοιχεία προκύπτουν για την άγρια δολοφονία στην Πτολεμαΐδα, όπου ένας 50χρονος σκότωσε τη μητέρα του με καραμπίνα και στη συνέχεια αποφάσισε να αυτοκτονήσει. Η δολοφονία της άτυχης γυναίκας προσδιορίζεται χρονικά προς το βράδυ του Σαββάτου. Ο δράστης σκότωσε τη μητέρα του και παρέμεινε στον ίδιο χώρο για αρκετές ώρες μέχρι να αποφασίσει να αυτοκτονήσει. Η μητέρα του εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας στο κρεβάτι της, ενώ ο 50χρονος βρέθηκε νεκρός στο διάδρομο. «Δεν είχε ποτέ πρόβλημα.

Δεν παραπονέθηκε ποτέ για λεκτική βία η μητέρα του. Ήταν αγαπημένοι. Δεν μπορώ να το πιστέψω, έχω πάθει σοκ. Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν είχε δώσει σημάδια περίεργα», κατέθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο θείος του, ο οποίος έσπασε την πόρτα, βρήκε τα δυο άτομα νεκρά και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο δράστης είχε διαγνωστεί με αγοραφοβία, αλλά δεν αντιμετώπιζε αλλά ψυχολογικά προβλήματα. Η άδεια κατοχής του όπλου ήταν νόμιμη, του είχε μεταβιβαστεί από τον πατέρα του, ενώ είχε εξεταστεί ακόμη και από ψυχολόγο.

Αναμένεται η αδερφή του δράστη, η οποία μένει μόνιμα στην Αθήνα και προσπαθούσε για τρεις μέρες να επικοινωνήσει με τη μητέρα της και δεν τα κατάφερε κι έτσι ενημέρωσε το θείο της. Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο δράστης υπεραγαπούσε τη μητέρα του, η οποία ήταν καθηγήτρια. Ο πατέρας του, που ήταν επίσης καθηγητής, είχε φύγει από τη ζωή πριν από μερικά χρόνια. Κανένα άτομο από τον περίγυρο της οικογένειας δεν είχε διαπιστώσει πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time