Δεν έχουν τέλος οι συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών που έπεσαν θύματα του επιδειξία στη Νέα Σμύρνη. Η αρχή έγινε με τη φωτογραφία του που κυκλοφόρησε στα social media, όπου τον αναγνώρισαν πολλές γυναίκες. Μία από αυτές είναι και η Τόνια Σρόιτερ, η οποία μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τον Στρατή Λημνιό αναφέρθηκε στη δραματική εμπειρία της που συνέβη πριν από δυόμισι περίπου μήνες στο Ίλιον. Όπως είπε η γυναίκα, βρισκόταν στο σπίτι της κόρης της όταν κάποιος χτύπησε το κουδούνι γύρω στις 10 το βράδυ, κοίταξε και δεν ήταν κανένας. Μετά από λίγο όμως είδε το νεαρό άνδρα. «Με τρόμαξε το βλέμμα του. Ήταν ψυχρό και παγωμένο. Τον είδα να κάνει την ασελγή πράξη. Πανικοβλήθηκα πολύ», είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ, νέο βίντεο-ντοκουμέντο με τη δράση του επιδειξία της Νέας Σμύρνης έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, ένα νέο βίντεο που φέρεται να καταγράφει τον 22χρονο επιδειξία της Νέας Σμύρνης κατά τη διάρκεια επίθεσης σε άλλη νεαρή γυναίκα πέρσι τον Αύγουστο. Το βίντεο το προσκόμισε το θύμα μαζί με τους δικηγόρους του, ενώ παράλληλα κατέθεσε και μήνυση σε βάρος του για απόπειρα βιασμού. Όπως κατήγγειλε, δέχθηκε επίθεση στις 6 Αυγούστου 2020 έξω από την είσοδο του σπιτιού της στον Νέο Κόσμο. Η 22χρονη Διονυσία αποκάλυψε πως έδωσε πραγματική πάλη με τον εν δυνάμει βιαστή της, ο οποίος επιχείρησε να της βγάλει τα ρούχα. «Επέστρεφα στο σπίτι μου και τον είχαν δει στο δρόμο, αλλά δεν του είχα δώσει σημασία. Είμαστε συνομήλικοι και δεν μου φάνηκε επικίνδυνος. Όταν έφτασα στην είσοδο της πολυκατοικίας, κατάλαβα ότι με ακουμπάει, με έσπρωξε μέσα στην είσοδο και ακολούθησε πάλη. Με έπιασε από το λαιμό και με κόλλησε στον τοίχο, αλλά κατάφερα να του ξεφύγω και να τον βγάλω από την πολυκατοικία», είπε. Όλα αυτά έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα καμερών που υπάρχει στην πολυκατοικία, όπως και το πρόσωπο και ο σωματότυπος του 22χρονου. Μετά από τη δημοσιοποίηση μάλιστα του βίντεο από τη νεαρή σοπράνο στη Νέα Σμύρνη, η μητέρα της ήταν εκείνη που της έδειξε τη φωτογραφία και τη ρώτησε αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που επιτέθηκε και σε εκείνη. Η 22χρονη πήγε στην Αστυνομία και αναγνώρισε το δράστη. Όπως είπε, αυτό που της έκανε εντύπωση ήταν το πόσο ατάραχος ήταν ο νεαρός καθώς και το παγωμένο βλέμμα του, το οποίο σχολίασαν όλα τα θύματά του.

«Ανεπίτρεπτο να είναι ελεύθερος. Είναι επικίνδυνος»

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι αντιδράσεις από την απόφαση του εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος ο νεαρός μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης την Παρασκευή. Έχει ζητηθεί μάλιστα να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του, κάτι που μπορεί να ζητήσει κι ο εισαγγελέας, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν και άλλα θύματα του νεαρού επιδειξία. Την οργή της εξέφρασε και η νεαρή σοπράνο Δανάη για την απόφαση να αφεθεί ελεύθερος ο 22χρονος. Η νεαρή κοπέλα, η οποία δημοσιοποίησε το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας της πολυκατοικίας με τη δράση του επιδειξία, είπε: «Είναι ανεπίτρεπτο η Αστυνομία να μην παίρνει τα ανάλογα μέτρα. Δεν μπορώ να περιγράψω το συναίσθημά μου αυτή τη στιγμή. Έχω μείνει. Η κοινωνία μας δεν σέβεται τα θύματα. Δέχομαι και από άλλες κοπέλες μηνύματα. Είναι σίγουρο ότι θα το ξανακάνει. Είναι ατάραχος. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος». Η ίδια είπε ότι «έπρεπε να δημοσιεύσει το βίντεο για να προστατευθούν τα άλλα θύματα, που όντως υπήρχαν. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε» και ζήτησε να αποδοθεί Δικαιοσύνη άμεσα.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time