Το πώς ήρθε σε επαφή με τους δύο προφυλακισμένους ποινικούς συνεργούς του περιέγραψε ο Μένος Φουρθιώτης ενώπιον του ανακριτή δηλώνοντας παράλληλα άγνοια για τις κλήσεις.

 «Περί τις αρχές του Απριλίου, όταν περιορίστηκε η φρούρησή μου, απευθύνθηκα σε εταιρείες security, οι οποίες αρνήθηκαν να αναλάβουν τη φρούρησή μου φοβούμενοι τον ντόρο της δημοσιότητας που είχε ήδη προκύψει. Στη συνέχεια, απευθύνθηκα στα άτομα που δουλεύουν για τον κύριο Β. (σ.σ. όνομα επιχειρηματία) στο κανάλι Έψιλον και απασχολούνται στη φύλαξη των εγκαταστάσεών του». Αυτό υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ο προφυλακισμένος παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης, αναφερόμενος στη γνωριμία του με τους δύο ποινικούς συνεργούς του. Πρόκειται για τους δύο «ποινικούς», που κατηγορούνται για τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών της ΔΙ.ΑΣ. και τις σκηνοθετημένες επιθέσεις στο σπίτι του Φουρθιώτη στον Διόνυσο. Ο παρουσιαστής σύμφωνα με το kathimerini.gr είπε στον ανακριτή ότι η συμφωνία με τους δύο συγκατηγορούμενούς του αφορούσε «να με συνοδεύουν σε διάφορες μετακινήσεις μου και να επιτηρούν τον χώρο της οικίας μου, και εσωτερικά και εξωτερικά».

 Ερωτηθείς σχετικά με τις κλήσεις που φέρεται να αντάλλαξε με έναν από τους ποινικούς, πριν και μετά τους πυροβολισμούς έξω από το σπίτι του, ο Φουρθιώτης δήλωσε άγνοια προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι το μήνυμα «αν υπάρχει πρόβλημα πες μου να βοηθήσω» δεν εστάλη απ’ αυτόν στον συγκατηγορούμενό του, αλλά από εταιρικό τηλέφωνο, που όμως δεν χρησιμοποιεί ο ίδιος. Οταν κλήθηκε να διευκρινίσει με περισσότερη λεπτομέρεια εάν τα βράδια των πυροβολισμών τηλεφώνησε στους δύο συγκατηγορουμένους του (σ.σ. όπως έχει προκύψει από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.) ο παρουσιαστής απάντησε: «Δεν θυμάμαι». Ο ένας από τους ποινικούς συνεργούς του παρουσιαστή επιβεβαίωσε απολογούμενος ότι είχε συμφωνήσει να εργαστεί στην ασφάλεια του παρουσιαστή αντί 1.000 ευρώ τον μήνα. «Μας είχε πει να ελέγχουμε και αν βλέπαμε κάποια ύποπτη κίνηση να τον ενημερώνουμε αμέσως», κατέθεσε. Αναφορικά με τις κλήσεις και τα μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε με τον Μ. Φουρθιώτη, ο κατηγορούμενος κατέθεσε ενώπιον του ανακριτή ότι «δεν θυμάμαι ακριβώς», ενώ για τη νύχτα της ανταλλαγής πυροβολισμών με τους άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. ισχυρίστηκε ότι «ήμουν σπίτι και κοιμόμουν».

 Ο συλληφθείς ποινικός αρνήθηκε ότι η μοτοσικλέτα που ενεπλάκη στο επεισόδιο με τους αστυνομικούς είναι δική του, λέγοντας ότι δεν λειτουργούσε και επομένως «είναι αδύνατο να είμαι εγώ που πυροβόλησα από τη μηχανή μου». Είπε ακόμη ότι γνώρισε τον Μ. Φουρθιώτη προ τετραετίας, καθώς και σε αυτό το διάστημα εργαζόταν στη φύλαξή του. Για το ποσό των 21.000 ευρώ που βρέθηκε σε χρηματοκιβώτιο σπίτι του, αρνήθηκε ότι προέρχονται από την αμοιβή που τους κατέβαλε ο παρουσιαστής για να φέρουν εις πέρας τις επιθέσεις. «Ηταν της μητέρας μου και μου τα είχε δώσει τον τελευταίο μήνα για να ανοίξω ξανά το μαγαζί που είχα κλείσει λόγω κορωνοϊού». Και οι τρεις κατηγορούμενοι βρίσκονται εδώ και περίπου δέκα ημέρες προφυλακισμένοι.