Επί τάπητος θα τεθεί σήμερα το ζήτημα της «θωράκισης» των ελληνικών νησιών ενόψει του restart στον τουρισμό, σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επιτάχυνση των εμβολιασμών στις νησιωτικές περιοχές άνω των 10 χιλιάδων κατοίκων αναμένεται να μπει σε πρώτο πλάνο και σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα υπάρξει ηλικιακή προτεραιότητα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν οι κάτοικοι των συγκεκριμένων περιοχών, ανεξαρτήτως ηλικίας. Άλλωστε, στόχος των αρμόδιων Αρχών είναι να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός στα συγκεκριμένα νησιά μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

Ζητούν μέτρα οι κάτοικοι


Παράλληλα, όσοι θελήσουν να ταξιδέψουν προς τα νησιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ, rapid ή self, ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Από τη μεριά τους, οι κάτοικοι των νησιωτικών περιοχών ζητούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τους επισκέπτες και ήδη έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την αυξημένη κινητικότητα που αναμένεται μετά το άνοιγμα του Τουρισμού, καθώς πέραν της πολυκοσμίας στην «εξίσωση» μπαίνουν και τα τοπικά υγειονομικά συστήματα, που δεν έχουν τις ίδιες αντοχές με εκείνες των αστικών κέντρων.