Τρεις ημέρες μετά την στυγερή δολοφονία στο κέντρο της Ζακύνθου και οι έρευνες της ΕΛΑΣ κινούνται ακόμη στο σκοτάδι, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του MEGA για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων.

Τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω απ'τη δολοφονία

Ποιοι ήθελαν νεκρό τον επιχειρηματία και ποιοι εκτέλεσαν το συμβόλαιο θανάτου; Κρύβονται στο νησί ή έχουν καταφέρει να διαφύγουν οι δολοφόνοι του 54χρονου; Ποιοι τους βοήθησαν να εκτελέσουν με επιτυχία την εν ψυχρώ δολοφονία του μέρα μεσημέρι στην πόλη της Ζακύνθου; Πώς κατάφερε να φτάσει το κλεμμένο ασημί όχημα των δραστών στο νησί;

Αυτά είναι τα κρίσιμα ερωτήματα στα οποία καλούνται να βρουν απάντηση οι αστυνομικοί της ασφάλειας Ζακύνθου. Είναι οι ίδιοι αστυνομικοί που η οικογένεια του θύματος κατηγορεί για αδράνεια μετά την δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία σε φονική ενέδρα πέρυσι το καλοκαίρι. Και τότε εκτιμάται πως στόχος ήταν ο 54χρονος, αλλά οι δολοφόνοι αστόχησαν.

«Έχουν» τους περσινούς εκτελεστές


Τους δολοφόνους της συζύγου του 54χρονου επιχειρηματία από τη Ζάκυνθο, τους είχε καταγράψει, 11 μήνες πριν, κάμερα ασφαλείας, δευτερόλεπτα μετά την εκτέλεση. Για την φονική ενέδρα μάλιστα τον περασμένο Ιούνιο ο 54χρονος είχε καταθέσει στην εισαγγελία πρωτοδικών Ζακύνθου τον Δεκέμβριο λεπτομερή αναφορά και είχε κατονομάσει τους δράστες με κάθε λεπτομέρεια.

«Χαρακτηριστικό της λειτουργίας της εν λόγω οργάνωσης είναι πως στα πλαίσια του σχεδιασμού και της αποπεράτωσης της δολοφονικής επίθεσης, μέλη της, είχαν επιφορτιστεί με το έργο της παρακολούθησης μου, ώστε να δύναται να γνωρίζουν τον τρόπο που κινούμαι, καθώς και τις οδούς που χρησιμοποιώ, κατευθυνόμενος από και προς την οικία μου» ανέφερε τότε ο 54χρονος.

Μάλιστα μιλούσε για ένα οργανωμένο κύκλωμα. «Συγκεκριμένα πρόσωπα εκ των μηνυόμενων είχαν λάβει μέτρα ήδη πριν από την τέλεση της πράξης ώστε να εξασφαλίσουν τη φυγάδευση των δραστών από το νησί της Ζακύνθου. Σε κάθε στάδιο της εκτέλεσης του ενορχηστρωμένου σχεδίου τους, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης παρείχαν κάθε είδους συνδρομή στους φυσικούς αυτουργούς, ώστε αυτοί να μετακινούνται με ακρίβεια και ασφάλεια» συμπλήρωνε το θύμα.

Με βάση τις καταθέσεις του επιχειρηματία οι αξιωματικοί έχουν βάλει στο κάδρο των ερευνών και εξετάζουν τα άλλοθι των οκτώ ατόμων στα οποία είχε αναφερθεί σε μια προσπάθεια να φτάσουν στα ίχνη των αδίστακτων δολοφόνων του.

Δείτε το σχετικό βίντεο: