Ομάδα νεαρών ατόμων ξυλοκόπησε άγρια και στη συνέχεια λήστεψε οδηγό λεωφορείου το απόγευμα του Σαββάτου στο Ελληνικό, με την απίστευτη δικαιολογία ότι «πήγαινε αργά». Το περιστατικό συνέβη σε λεωφορείο της γραμμής 171, που εκτελεί το δρομολόγιο Βάρκιζα – Αργυρούπολη και οι επιβάτες δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν παρακολούθησαν έντρομοι τους μαινόμενους νέους, που επέβαιναν στο όχημα, πρώτα να ακινητοποιούν το λεωφορείο και στη συνέχεια να επιτίθενται βάναυσα στον  57χρονο οδηγό. Μετά τη συμπλοκή οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Το θύμα διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός για την παροχή πρώτων βοηθειών και την επόμενη ημέρα κατέθεσε στο Αστυνομικό Τμήμα Ελληνικού. Να σημειωθεί ότι και ο δεύτερος οδηγός ο οποίος βρισκόταν στο λεωφορείο, ενώ είχε σχολάσει δέχτηκε τις μπουνιές και τις κλωτσιές των νεαρών, χωρίς όμως να τραυματιστεί σοβαρά.


Μαινόμενοι

Το απόγευμα της 8ης Μαΐου έξι νεαροί που επέβαιναν στο λεωφορείο 171 και, όπως κατέθεσαν οι δύο οδηγοί ηλικίας 57 και 65 ετών, ήταν ηλικίας 19-21 κατέβηκαν στη στάση του μετρό Ελληνικού. Δύο από τους νεαρούς «έκλεισαν» το δρόμο του λεωφορείου, καθώς παρέμειναν μπροστά του ακίνητοι. Οι υπόλοιποι τέσσερις άρχισαν να βρίζουν χυδαία τον 57χρονο οδηγό, στον οποίο μάλιστα με τη δικαιολογία ότι καθυστερούσε. Στη συνέχεια όρμηξαν πάνω του και τον χτυπούσαν με μπουνιές και κλωτσιές.

Ο 65χρονος συνάδελφός του που βρισκόταν στο λεωφορείο ενώ είχε σχολάσει προσπάθησε να τον σώσει και δέχτηκε χτυπήματα. Όταν τελείωσε η συμπλοκή, οι δράστες άρπαξαν το τσαντάκι του 57χρονου που περιείχε την ταυτότητά του, το κινητό του τηλέφωνο και 400 ευρώ.

Υλικό από κάμερες

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί συνέλεξαν το υλικό από κάμερες της περιοχής και προσπαθούν να φθάσουν στα ίχνη των δραστών που θυμίζει την υπόθεση με τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη της Ομόνοιας, που σημειώθηκε τον Ιανουάριο.