Το πως είναι η νέα ζωή της Ιωάννας, του κοριτσιού που δέχτηκε την κτηνώδη επίθεση με βιτριόλι και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζει στην καθημερινότητά της παρουσίασε το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββάτου.

Θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη θα δικαστεί τελικά η 36χρονη που έριξε βιτριόλι στην Ιωάννα, αφού το δικαστικό συμβούλιο υιοθέτησε πλήρως την εισαγγελική πρόταση. «Το ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι ήθελε να με σκοτώσει». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια που είπε η Ιωάννα στον δικηγόρο της, μόλις έμαθε την δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση σοκ.

«Σε ένα πολυσέλιδο βούλευμα αναφέρονται όλα τα στοιχεία που προκύπτει με σαφήνεια ότι ο σκοπός της κατηγορουμένης ήταν να σκοτώσει την Ιωάννα και όχι να την τραυματίσει», σημειώνει η δικηγόρος της Ιωάννας. Η 36χρονη η οποία κρατείται στις φυλακές Ελαιώνα, ομολόγησε την επίθεση και ζήτησε συγγνώμη έναν χρόνο μετά, αρνήθηκε όμως ότι ήθελε να την σκοτώσει.

Δεν μπορεί να βγει από το σπίτι

Παρά την ικανοποίησή της για το παραπεμπτικό βούλευμα, η Ιωάννα ανεβαίνει τον δικό της Γολγοθά. «Η κατάστασή της είναι συγκεκριμένη. Δεν νομίζω ότι θα επανέλθει εύκολα έχει πάρα πολλά προβλήματα ευελπιστούμε ότι θα πάνε τα πράγματα καλύτερα για την Ιωάννα γιατί αυτά που βιώνει είναι αδιανόητα».

Αναγκάζεται να φοράει μάσκα και να μένει σπίτι. «Κυκλοφορεί μέσα στο σπίτι με μία μάσκα δεν μπορεί να βγει έξω». Έχει κάνει ήδη 8 χειρουργεία κι αναμένεται να υποβληθεί και σε νέες χειρουργικές επεμβάσεις. Παράλληλα δεν έχει εισόδημα και δεν μπορεί να εργαστεί.

Στις 20 Μαΐου συμπληρώνεται ένας χρόνος από το τραγικό συμβάν που της άλλαξε τη ζωή και παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, με δύναμη ψυχής, προσπαθεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.