Τη βασική πλοκή της ελληνικής κινηματογραφικής ταινίας «Η βίλα των οργίων» του Ντίνου Δημόπουλου θυμίζει η υπόθεση εκβίασης ενός ηλικιωμένου στο Ηράκλειο της Κρήτης από ένα νεαρό ζευγάρι Ρομά.

Ο ηλικιωμένος κατήγγειλε στην Αστυνομία ότι το ζευγάρι τον εκβίαζε και κατάφερε μέσα σε μερικούς μήνες να του αποσπάσει 2.700 ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι νεαροί Ρομά τον εκβίαζαν συστηματικά από τον περασμένο Νοέμβριο. Ο ηλικιωμένος φέρεται να είχε δεχθεί την επίσκεψη της νεαρής γυναίκας στο σπίτι του, χωρίς να υπάρξει σεξουαλική συνεύρεση ή κάποια άλλη ερωτική επαφή, ωστόσο ο νεαρός Ρομά παρουσιάστηκε ως σύντροφος της γυναίκας και προσποιήθηκε ότι δέχθηκε πλήγμα η υπόληψή του από το ραντεβού τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα cretalive.gr, ο νεαρός δήλωνε θιγμένος και κατάφερνε να πείθει τον ηλικιωμένο να του δίνει χρήματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Την περασμένη Πέμπτη, ο ηλικιωμένος δέχθηκε ακόμη ένα εκβιαστικό τηλεφώνημα και απειλές για τη σωματική ακεραιότητά του εάν δεν έδινε επιπλέον 850 ευρώ. Η ασφυκτική πίεση οδήγησε τον ηλικιωμένο να καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία.

Το ραντεβού με το ζευγάρι κλείστηκε για το πρωί της ίδιας ημέρας. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου περίμεναν να γίνει η συναλλαγή με προσημειωμένα χαρτονομίσματα και συνέλαβαν το ζευγάρι επ’ αυτοφώρω. Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη και σε βάρος των δύο Ρομά σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση. Το ζευγάρι αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΝ ΤΙΜΕ