«Έχω ένα βίτσιο. Όταν βλέπω ωραία γυναίκα θέλω να την πλησιάσω». Με αυτά τα λόγια φέρεται να εξήγησε στους αστυνομικούς ο 22χρονος επιδειξίας της Νέας Σμύρνης τις επιθέσεις και τις παρενοχλήσεις σε βάρος νεαρών γυναικών.

Ο 22χρονος συνελήφθη μέσα σε μόλις τέσσερις ώρες μετά την παρενόχληση μιας νεαρής στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της περασμένης Τετάρτης. Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του δίωξη για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή και θα δικαστεί από το Μονομελές Αυτόφωρο.

Η κοπέλα δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βίντεο από κάμερα ασφαλείας, όπου φαίνεται ο 22χρονος με τα γεννητικά του όργανα σε κοινή θέα να την κοιτά έξω από την τζαμαρία της πολυκατοικίας της. Το μοιραίο «λάθος» του 22χρονου φοιτητή, το οποίο οδήγησε στη σύλληψή του, ήταν ότι ακούμπησε την τζαμαρία της πολυκατοικίας. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Νέας Σμύρνης με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αθηνών, οι οποίοι μελετούσαν καρέ καρέ το βίντεο, είδαν την κίνησή του και ταυτοποίησαν τα αποτυπώματά του.

Ο 22χρονος κατά την προσαγωγή του τήρησε σιγήν ιχθύος και αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή. Μόλις τον αναγνώρισαν τέσσερις γυναίκες ως τον δράστη των επιθέσεων, εκείνος συνέχισε να αρνείται τις κατηγορίες. Ωστόσο, όταν οι αρμόδιοι αξιωματικοί της Αστυνομίας τον ενημέρωσαν ότι έχουν τα αποτυπώματά του, ο 22χρονος φέρεται να έσκυψε το κεφάλι και να παραδέχθηκε τις επιθέσεις.

Σε έρευνα στο σπίτι του βρέθηκαν τα ρούχα από την ημέρα της επίθεσης στη Νέα Σμύρνη και κατασχέθηκε ο ηλεκτρονικός υπολογιστής του. Ο 22χρονος, ο οποίος σπουδάζει στο τμήμα Μηχανολόγων-Μηχανικών του ΤΕΙ Αθήνας και εργάζεται σε καφετέρια, μένει μόλις λίγα λεπτά μακριά από το σπίτι της κοπέλας στη Νέα Σμύρνη.

 Ο νεαρός επιδειξίας βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών και για άλλες επιθέσεις σε βάρος γυναικών. Μέχρι στιγμής, συνολικά πέντε γυναίκες τον αναγνώρισαν και κατήγγειλαν ότι της παρενόχλησε.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η δράση του 22χρονου φέρεται να ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2020, όταν και παρενόχλησε μια γυναίκα. Στις 6 Αυγούστου μια 21χρονη κατήγγειλε ότι την παρενόχλησε στην περιοχή της Ακρόπολης. Στις 13 Αυγούστου κατηγορείται ότι επιτέθηκε σε μια 23χρονη Κινέζα στο Παλαιό Φάληρο. Στις 18 Σεπτεμβρίου φέρεται να ακολούθησε μια 27χρονη κοπέλα και στη συνέχεια να αυτοϊκανοποιήθηκε σε δημόσια θέα στη Νέα Σμύρνη.

Κρίσιμο ρόλο στην αναγνώρισή του από άλλες γυναίκες έπαιξε η απόφαση της κοπέλας από τη Νέα Σμύρνη να αναρτήσει το βίντεο της παρενόχλησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το θέμα πήρε δημοσιότητα, με αποτέλεσμα και άλλες γυναίκες, οι οποίες είδαν το πρόσωπο του, να απευθυνθούν στην Αστυνομία. Μάλιστα οι αξιωματικοί, οι οποίοι ερευνούν την υπόθεση, δεν αποκλείουν οι φωτογραφίες του 22χρονου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να οδηγήσουν σε νέες καταγγελίες σε βάρος του.

Η εντολή του διοικητή Ασφαλείας υποστράτηγου Πέτρου Τζεφέρη, στη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής, ήταν σαφής: «Θέματα που αφορούν έμφυλη βία αποτελούν για εμάς προτεραιότητα. Έτσι κινηθήκαμε άμεσα και φθάσαμε στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Φυσικά εκτός από τις τέσσερις υποθέσεις, οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα χτυπήματα».

Στο πλευρό του βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή ο συνήγορός του και ο πατέρας του, οι οποίοι αρνούνται ότι είναι ο δράστης των επιθέσεων. «Το παιδί είναι τέλειο, από εκεί και πέρα τι άλλο να σου πω; Εγώ που γνωρίζω το παιδί μου θεωρώ και πιστεύω ότι δεν είναι. Είναι φοιτητής και εργάζεται. Πολύ καλό παιδί, ευαίσθητο, ποτέ δεν έχει δείξει τέτοια στοιχεία» είπε στο Star ο πατέρας του.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time