Για πρώτη φορά η Τζούλια Αλεξανδράτου δίνει τη δική της απάντηση για όλες τις εξελίξεις που έχουν προκύψει στην υπόθεση του Μένιου (Μένανδρου) Φουρθιώτη, πρώην μάνατζέρ της.

«Δεν έχω καμία σχέση με αυτόν τον άνθρωπο σε κανένα επίπεδο. Τον ξέρω καλύτερα απ’ όλο τον κόσμο, εγώ τα γνώριζα και ήταν θέμα χρόνου να γίνουν όλα όσα συνέβησαν. Θα ασχοληθώ μαζί του μόνο νομικά,, όχι τηλεοπτικά. Ή πεθαμένος ή στη φυλακή θα βρισκόταν. Δεν θέλω να πω τίποτε άλλο».

Ωστόσο, ο δικηγόρος της Τζούλιας Αλεξανδράτου, Χρήστος Νικολακόπουλος, δήλωσε αποκλειστικά στην «ΟΝ time» και στην Σάσα Σταμάτη, ότι ο Μένιος Φουρθιώτης σκηνοθέτησε τη ληστεία σε βάρος της Τζούλιας Αλεξανδράτου (ενώ την κλοπή την είχε κάνει ο ίδιος), όπως τώρα σκηνοθέτησε τις επιθέσεις σε βάρος του.

Σε τι φάση βρίσκεται η δικαστική διαμάχη της Τζούλιας Αλεξανδράτου με τον Μένιο Φουρθιώτη;

Έχει παραπεμφθεί να δικαστεί στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η υπόθεση αυτή έχει αναβληθεί περίπου δέκα φορές και η τελευταία δικάσιμος η οποία είχε οριστεί ήταν τον Νοέμβριο του 2020, όπου ζητήθηκε αναβολή από πλευράς της Τζούλιας γιατί είχε κάνει ένα τεστ COVID και ανέμενε το αποτέλεσμα. Στη συνέχεια είχε οριστεί τον Φεβρουάριο, πλην όμως αποσύρθηκε λόγω των μέτρων για την πανδημία, και δεν έχει ακόμα προσδιοριστεί. Αυτές τις ημέρες θα το ψάξω στην Εισαγγελία να δω πότε έχει πάει και ενδεχομένως να ζητήσω και την επίσπευση ορισμού δικασίμου.

Βέβαια πλέον έχουν αλλάξει τα πράγματα. Πώς τα βλέπετε με τα νέα δεδομένα;

Τα δεδομένα ως προς τον κατηγορούμενο είναι ότι πλέον έχει φανεί πως και για την υπόθεση αυτή, για την οποία προφυλακίστηκε, χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους για να πείσει για πράγματα τα οποία δεν ισχύουν, όπως επί παραδείγματι στην υπόθεση της Τζούλιας, επειδή εκείνη θεωρεί ότι αυτός της αφαίρεσε το χρηματοκιβώτιο, γιατί ήταν ο μόνος ο οποίος γνώριζε τη θέση του χρηματοκιβωτίου, το συνδυασμό του, ότι η Τζούλια έλειπε στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αλβανία την εποχή εκείνη, διότι η κλοπή φαίνεται να έγινε μεταξύ 27ης και 30ής Αυγούστου 2010, κάπου εκεί μεσολαβούσε ένα Σαββατοκύριακο.

Το σπίτι ήταν απομονωμένο ψηλά στη Δροσιά και από τα στοιχεία που έχουμε βρει κατευθυνόμαστε ότι αυτός ήταν ο δράστης. Εκείνος ισχυρίζεται ότι η κλοπή θα μπορούσε να γίνει από τον οποιονδήποτε. Για να το κάνουν όμως άγνωστοι θα έπρεπε ο τοίχος απ’ όπου ξηλώθηκε αυτό να είχε φθορές, που τέτοιες φθορές δεν είχε. Εκείνος ήξερε το συνδυασμό, είχε τη δυνατότητα πρόσβασης, γνώριζε ότι η Τζούλια λείπει και το αφαίρεσε με την ησυχία του. Δηλαδή με λίγα λόγια σκηνοθέτησε τη ληστεία, όπως τώρα σκηνοθέτησε επιθέσεις σε βάρος του.

Προφανώς έκανε και τότε αυτήν τη σκηνοθεσία, γι’ αυτό πήρε και το καταγραφικό και σκηνοθέτησε ότι κάποιος άλλος ήταν. Η Τζούλια έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, γιατί από τα αποδεικτικά στοιχεία που έχει πιστεύει ότι θα δικαιωθεί. Εκείνος το αρνείται και μάλιστα αναφέρει ότι είχε κίνητρο και καλά η Τζούλια να τον εκδικηθεί, διότι και καλά διέκοψε μια σύμβαση συνεργασίας που είχαν μαζί.

Όμως συνέβη το αντίθετο, διότι θυμίζω ότι την εποχή εκείνη είχε υπογράφει ένα έγγραφο σύμβασης συνεργασίας μεταξύ του Σπύρου Ρέβη και του Φουρθιώτη, που ήταν οι δύο μάνατζερ (τότε ο Φουρθιώτης ήταν βοηθός του Ρέβη), με σκοπό να βοηθήσουν την καλλιτεχνική της πορεία.

Η εκπροσώπηση των δύο αυτών μάνατζερ ξεκίνησε από τον Ιανουάριο περίπου του 2010, άσχετα αν το συμφωνικό υπογράφηκε τυπικά τον Ιούνιο του 2010. Θυμίζω εδώ ότι η απομάκρυνσή του από την Τζούλια έγινε τον Ιούλιο του 2010. Δηλαδή έναν μήνα πριν γίνει η κλοπή. Το διάστημα εκείνο ο Φουρθιώτης ήταν αυτός που έπεισε ως μάνατζερ την Αλεξανδράτου όταν κυκλοφόρησε το DVD να πει στο ΣΔΟΕ ότι αυτό δεν ήταν μια επαγγελματική της συνεργασία, αλλά και καλά ότι ήταν μια ιδιωτική στιγμή την οποία ο Γάλλος φίλος της τη βιντεοσκόπησε και την κυκλοφόρησε ως DVD.

Να φανεί ότι ήταν ένα τυχαίο γεγονός για να έχει λαχτάρα ο κόσμος να θέλει να το δει. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δηλώσει ψέματα η Τζούλια με τη δική του παρότρυνση στο ΣΔΟΕ, που στη συνέχεια αφού παρέπεμψε το θέμα στον εισαγγελέα, αυτός άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της Τζούλιας για απάτη σε βάρος του Δημοσίου και μάλιστα τράβηξε μεγάλη ταλαιπωρία μέχρι να αθωωθεί, διότι στην πραγματικότητα η Τζούλια και απόδειξη είχε κόψει, υπάρχει έγγραφη απόδειξη, τιμολόγιο προς την εταιρεία Σειρηνάκη 150.000 ευρώ που είχε εισπράξει. Αυτός όμως που δεν εξέδωσε απόδειξη για τα λεφτά που εισέπραξε ήταν ο ίδιος ο Φουρθιώτης.

Σε αυτό το σημείο θέλω επίσης να επισημάνω ότι πλανάται και μια αμφιβολία: είχε άραγε το χρηματοκιβώτιο 200.000; Βεβαίως είχε, διότι τα 150.000 ευρώ ήταν αυτά τα οποία εισέπραξε από τον Σειρηνάκη τον Φεβρουάριο του 2010. Κι εκείνη την εποχή η Τζούλια με τις εμφανίσεις της έπαιρνε πάρα πολλά λεφτά, συνεπώς υπήρχαν αυτά τα 200.000 στο χρηματοκιβώτιο. Στη συνέχεια έγινε και ένα δεύτερο γεγονός με τον υιό Ζαγορίτη. Ο νεαρός Γεράσιμος Ζαγορίτης ήταν ναύτης. Σε κάποιο μπαρ που διασκέδαζε η Τζούλια γνωρίστηκε με αυτόν και με ιδέα του Φουρθιώτη τους πήγε στο Πολεμικό Μουσείο να κάνουν μια νυχτερινή επίσκεψη και αυτός τράβαγε από πίσω με κάμερες και φωτογραφίες.

Και την άλλη μέρα τα έβγαλε στη δημοσιότητα. Όπως αντιλαμβάνεστε ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος της για προσβολή ηθών, όπου μάρτυρας ήταν ο δημοσιογράφος Γιάννης Ντάσκας μετά από μήνυση την οποία είχε υποβάλει ο Αμβρόσιος ο Μητροπολίτης στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Άλλη μεγάλη ταλαιπωρία τράβηξε και από εκεί. Αντί να ήταν μάνατζερ, όπως είχε υπογράψει στη σύμβαση, ενεργούσε σε βάρος της. Σύμφωνα επίσης με μάρτυρες, μετά την κλοπή ο Φουρθιώτης απέκτησε φρουρά να τον φυλάει έξω από το σπίτι του.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time