Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές στον κλάδο του τουρισμού με ημερομηνία ορόσημο το επόμενο Σάββατο 15 Μαΐου. O κλάδος του τουρισμού ζεσταίνει ήδη τις μηχανές για την φετινή σεζόν. Η επανεκκίνηση όμως της τουριστικής βιομηχανίας φέτος έχει μια σημαντική διαφορά, καθώς από την 1 Ιουνίου θα εφαρμοστεί στην χώρα το πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού για τους ταξιδιώτες.

«Μία ανάσα» πριν το άνοιγμα εντείνονται οι προετοιμασίες

Οι προετοιμασίες πυρετώδεις από τους περισσότερους επιχειρηματίες ώστε να μπορέσουν να είναι έτοιμοι στις 15 Μαΐου αρκετοί βέβαια θα αναβάλλουν το άνοιγμα για λίγο αργότερα.

Η κυβέρνηση εκτιμά πως τα χαρακτηριστικά της φετινής σεζόν θα είναι δύο: κρατήσεις της τελευταίας στιγμής αλλά και επιμήκυνση της τουριστικής περίοδου έως το τέλος Οκτωβρίου, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει να επιτευχθεί ο φετινός στόχος για έσοδα της τάξεως των 8-9 δισ. ευρώ.

«Κίτρινη κάρτα» από Λονδίνο και Βερολίνο

Οι Βρετανοί και οι Γερμανοί τουρίστες που θα επισκέπτονται την Ελλάδα θα μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή στις χώρες γεγονός που προβληματίζει τους ξενοδόχους καθώς αποτελούν βασικές δεξαμενές του τουρισμού. Παρ’όλα αυτά οι Έλληνες έχουν αρχίσει δειλά δειλά να κάνουν τις πρώτες κρατήσεις Ιούλιο και Αύγουστο.

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ενεργοποιηθεί ανάλογο κεφάλαιο κίνησης με αυτό της εστίασης ύψους 400 εκατ. ευρώ και για την επανεκκινηση των τουριστικών επιχειρήσεων.