Την επανεκκίνηση ορισμένων πολιτιστικών δραστηριοτήτων εισηγήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας. 

Συγκεκριμένα οι ειδικοί εισηγήθηκαν προς την κυβέρνηση το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου και των θερινών κινηματογράφων μία εβδομάδα μετά, στις 21.

Η εισήγηση για την σταδιακή άρση του lockdown περιλαμβάνει επίσης την έναρξη των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτά θέατρα από τις 28 του μηνός.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τα όσα εισηγείται η επιτροπή των εμπειρογνωμώνων, από 17 Μαΐου ξεκινούν οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους, σε μικρά, σταθερά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα και για τρεις εβδομάδες. Σημειώνεται ότι οι επισήμες ανακοινώσεις για την άρση των μεριοριστικών μέτρων αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα της Παρασκευής από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Τέλος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να συζητηθεί και η επανεκκίνηση δημόσιων και ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών. Μάλιστα η κ. Παπαευαγγέλου θα εξηγήσει σήμερα στην ενημέρωση επίσης τι θα γίνει με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.