Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ο Μένιος Φουρθιώτης κρίθηκε προφυλακιστέος και κατόπιν μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, στις λεγόμενες πτέρυγες χαμηλής επικινδυνότητας.

Ο παρουσιαστής κρατείται σε παράρτημα της 6ης πτέρυγας και οι δύο συγκρατούμενοί του είναι επίσης χαμηλής επικινδυνότητας, κι έτσι δεν έχει πλέον ανησυχίες για το άγνωστο περιβάλλον της φυλακής. Μάλιστα, ο τηλεπαρουσιαστής ζήτησε να κάνει και μεροκάματα στο αρτοποιείο της φυλακής.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία-βόμβα έρχονται στο φως για την υπόθεσή του μέσα από τη δικογραφία, όπως ο μυστηριώδης «ανώνυμος» πληροφοριοδότης που όχι μόνο κάρφωσε στις Αρχές το όνομα του 42χρονου σεσημασμένου βασικού συνεργού του, αλλά έδωσε στη Δίωξη Εκβιαστών και τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων μέσα από τους οποίους γίνονταν οι συνομιλίες με τον παρουσιαστή. Σε ένα από τα τρία τηλέφωνα οι αστυνομικοί ανέσυραν αυτούσιο και το SMS του Φουρθιώτη προς τον 42χρονο βασικό συνεργό του, στον οποίο γράφει για το βράδυ της συμπλοκής με τους άνδρες της ΔΙΑΣ: «Εάν υπάρχει πρόβλημα, πάρε με να βοηθήσω».

Το «χαλασμένο» καταγραφικό

Στη δικογραφία επισημαίνεται και άλλη μία «συγκυρία», αφού κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στη βίλα Φουρθιώτη στον Διόνυσο (22-4-2021), όπως δήλωσε ο ίδιος, ήταν «χαλασμένο το καταγραφικό μηχάνημα» κι έτσι δεν αποτυπώθηκε η φιγούρα του «βομβιστή» με το βραδύκαυστο φιτίλι. Στην έκθεση που συνέταξε το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών σημειώνεται το εξής: «Από την υπηρεσία μας αναζητήθηκε και κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από εννέα καταστήματα, εταιρείες και οικίες της επίμαχης περιοχής. Δεν κατέστη δυνατή η κατάσχεση του καταγραφικού της οικίας Φουρθιώτη, καθώς όπως κατέθεσε ο ίδιος αλλά και ο τεχνικός του δεν μπορούσε να εξαχθεί το επίμαχο υλικό λόγω βλάβης...».

«Από το κατασχεμένο βιντεοληπτικό υλικό δεν προκύπτει η επιβίβαση του δράστη σε κάποιο όχημα αμέσως μετά τους πυροβολισμούς στην οικία Φουρθιώτη, καθώς όπως ανέφεραν οι περίοικοι στην περιοχή υπήρχε διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα πολλά καταγραφικά να μην επαναλειτουργήσουν.

Ωστόσο, από τη συνδυαστική μελέτη του κατασχεθέντος υλικού (εννέα βίντεο) από σημεία περιμετρικά της οικίας Φουρθιώτη προέκυψε η κίνηση ενός επίμαχου οχήματος μάρκας Smart χρώματος γκρι, το οποίο φαίνεται να προσεγγίζει την περιοχή. Το μικρό όχημα εμφανίζεται πριν τους πυροβολισμούς και να αποχωρεί μετά από αυτούς και αναλυτικά κατά το χρονικό διάστημα από τις 21:39 έως τις 22:52 της 16-4-2021.

Μάλιστα απ’ το Smart δεν διακρίνεται ο αριθμός κυκλοφορίας και διήλθε διαδοχικά έξω από τα παρακάτω καταστήματα και οικίες της γύρω περιοχής (αναφέρονται αναλυτικά). Κατόπιν αυτών των ερευνών η υπηρεσία μας βρήκε και κατάσχεσε πανομοιότυπο αυτοκίνητο μάρκας γκρι, ίδιο μοντέλο, χρώμα, ζάντες, φώτα πορείας και ομίχλης. Το Smart έφερε την οπίσθια κρατική πινακίδα κυκλοφορίας, ενώ την εμπρόσθια την είχε τοποθετημένη εντός του χώρου αποσκευών».

Ο μυστηριώδης «ανώνυμος» πληροφοριοδότης

Στη συνέχεια η έκθεση αναφέρει: «Την 22:10 της 16-4-2021, επί της οδού Ρόδων αριθμός 13 στον Διόνυσο Αττικής, δράστης έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του κινήθηκε πεζός και με πυροβόλο όπλο που είχε σε σακίδιο αρχικά σημάδεψε και στη συνέχεια έβαλε τουλάχιστον 15 φορές στην οικία Φουρθιώτη, ενώ μετά διέφυγε πεζός στην οδό Ρόδων με κατεύθυνση την οδό Ανεμώνης.

Στις 23:16 της 21-4-2021 άγνωστος άνδρας κάλεσε με απόκρυψη αριθμού στην τηλεφωνική σύνδεση του αξιωματικού υπηρεσίας της Δίωξης Εκβιαστών και χωρίς να θέλει να πει τα στοιχεία της ταυτότητάς του, ανέφερε ότι το χτύπημα στο σπίτι του Φουρθιώτη το έκανε ο 42χρονος (αναφέρει το όνομά του) με τον κολλητό του (που δεν κατονόμασε). Τους ξέρετε από παλιά, τον πλήρωσε για να το κάνει ο Φουρθιώτης. Ψάξτε τα τηλέφωνα και θα τους βρείτε (69897…, 69370… και 69896…)».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time