Από τα σύννεφα έχει πέσει μια ολόκληρη γειτονιά στη Νέα Σμύρνη μετά την αποκάλυψη ότι ο νεαρός επιδειξίας που έγινε viral μέσα σε λίγες ώρες είναι ένας 22χρονος φοιτητής, που μάλιστα περιστασιακά εργαζόταν σε μπαρ και καφετέριες της περιοχής.

Η αποκάλυψη της ταυτότητάς του ήταν θέμα λεπτών για το Διαδίκτυο, καθώς στο βίντεο που ανήρτησε η νεαρή μέικ απ άρτιστ Δανάη Ακριβιάδου, και είχε αμέσως πολλές χιλιάδες κοινοποιήσεις, φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του νεαρού, ο οποίος παρακολουθεί σε απόσταση αναπνοής την κοπέλα μέχρι την είσοδο του σπιτιού της, έχοντας ο ίδιος ατάραχος και σε...κοινή θέα το μόριό του.

Συμμαθητές και συμφοιτητές του δηλώνουν σοκαρισμένοι, ενώ τα εκατοντάδες σχόλια γνωστών και αγνώστων στο προφίλ του 22χρονου δείχνουν αποτροπιασμό για την πράξη του.

Στο μεταξύ, ο φοιτητής που έχει ήδη συλληφθεί και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ έχει διαρκώς στο πλευρό του τον πατέρα του, ενώ στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών έχει μπει μια σεξουαλική παρενόχληση που σημειώθηκε πριν από λίγο καιρό εναντίον δύο ανήλικων κοριτσιών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης.

Παράλληλα θα ελεγχθεί και για παρόμοιες πράξεις που έχουν καταγγελθεί όχι μόνο στη Νέα Σμύρνη αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως στην Ακρόπολη, στο Παλαιό Φάληρο, ακόμα και στο Αιγάλεω. Σε βάρος του έχει σχηματιστεί δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ο νεαρός έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας χάρη στην άμεση αντίδραση της κοπέλας, που τα μεσάνυχτα της Τετάρτης κι ενώ επέστρεφε από την Καλλιθέα στο σπίτι της στη Νέα Σμύρνη, συνειδητοποίησε ότι άγνωστος την παρακολουθούσε σε μια διαδρομή περίπου 300 μέτρων. Μόλις βρέθηκε στην ασφάλεια του σπιτιού της και είδε τα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας της εισόδου, διαπίστωσε ότι ο νεαρός, που προσπάθησε μάλιστα να μπει στην πολυκατοικία, είχε βγάλει έξω το μόριό του. Η νεαρή κοπέλα ανήρτησε τα πλάνα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook αναζητώντας την ταυτότητα του δράστη, ενώ ήδη είχε προχωρήσει σε καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Σμύρνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γειτόνισσα της κοπέλας αναγνώρισε το δράστη από κάποιο στέκι μελέτης που σύχναζε και στη συνέχεια τον υπέδειξε στην Αστυνομία.


Λίγες ώρες αργότερα προσήχθη ο 22χρονος και η Δανάη Ακριβιάδου κλήθηκε για αναγνώριση. Στη συνέχεια ο δράστης συνελήφθη. Ο ίδιος στους αστυνομικούς δεν παραδέχθηκε τίποτα, ωστόσο σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν τα ρούχα που φορούσε και αποτυπώθηκαν στο βίντεο που ανήρτησε η κοπέλα. Όπως είπε η κοπέλα, «τρέμω στην ιδέα του τι θα είχε γίνει αν δεν είχα ήδη τα κλειδιά στο χέρι μου και δεν είχα κλείσει καλά την πόρτα».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time