Το πρώτο ελικόπτερο Sikorsky S-70B-6 Aegean Hawk της Διοικήσεως Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ) του Πολεμικού Ναυτικού παραδόθηκε σήμερα εκ νέου στους χρήστες του μετά την ολοκλήρωση σε χρόνο ρεκόρ των τριών μηνών, των εργασιών Γενικής Επιθεωρήσεως Σκάφους από εξουσιοδοτημένο ιδιωτικό επισκευαστικό φορέα, την εταιρεία Aeroservices SA, στη διάρκεια ειδικής τελετής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Πάχη Μεγάρων, όπως σας είχαμε ενημερώσει σχετικώς από χθες.

Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της AEROSERVICES SA Δημήτριος Δάφνης καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας Lockheed Martin.





Οι συγκεκριμένες εργασίες της Γενικής Επιθεωρήσεως Σκάφους πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρόσφατης Διακρατικής Συμφωνίας Ελλάδας – ΗΠΑ, που αφορά το πρόγραμμα FMS για την «Εν Συνέχεια Υποστήριξη» (Follow-On-Support/FOS) των ελικοπτέρων S-70 Aegean Hawk, και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την εκτέλεση Γενικής Επιθεώρησης Σκάφους από πιστοποιημένο εγχώριο επισκευαστικό φορέα.



Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 11 ελικόπτερα S-70 Aegean Hawk εντάχθηκαν στο ΠΝ σταδιακά το διάστημα από το 1994 έως το 2005 και έχουν στο ενεργητικό τους συνολικά περί τις 45.000 ώρες πτήσεως. «Το ανωτέρω πρόγραμμα ενισχύει σημαντικά την υποστήριξή τους και εξασφαλίζει την υψηλή διαθεσιμότητά τους με παράλληλη μεταφορά τεχνογνωσίας σε εγχώριους επισκευαστικούς φορείς» σημειώνεται σχετικώς από το ΓΕΕΘΑ.