Η Μαρίνα Πατούλη άναψε φωτιές με την ανάρτησή της και το «περίπου θετική» στον κορωνοϊό, σε τεστ που έγινε από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά κυρίως για το «μου είπαν να σιωπήσω». Ο Γιώργος Πατούλης, ως περιφερειάρχης Αττικής, απάντησε στην πρώην σύζυγό του, την οποία αναφέρει και με το πατρικό της όνομα, εξηγώντας τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

«Με αφορμή τη διαχείριση συγκεκριμένου περιστατικού που αφορά διενέργεια ελέγχου για ανίχνευση COVID-19, το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ επισημαίνει τα παρακάτω, προκειμένου να μην υπάρξει καμία παρερμηνεία όσον αφορά στον τρόπο διαχείρισής του.

Συγκεκριμένα: Την Τρίτη 4 Μαΐου, εξειδικευμένο κλιμάκιο κινητής μονάδας, που αποτελείτο από ιατρό και νοσηλευτή, επισκέφθηκε μετά από αίτημα που υποβλήθηκε στο ΚΕΠΙΧ την κα Μαρίνα Σταυράκη, με στόχο τη λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος, με τη διαδικασία του rapid test, για πιθανή ανίχνευση του COVID-19.

Μετά τη διαπίστωση ότι το αποτέλεσμα του rapid test είναι θετικό, το κλιμάκιο ακολουθώντας το πρωτόκολλο και τις οδηγίες που έχουν τεθεί από τον ΕΟΔΥ και ακολουθούνται απαρέγκλιτα σε όλους τους αντίστοιχους ελέγχους που διενεργούνται, χωρίς καμία εξαίρεση, προχώρησε και σε λήψη δείγματος για PCR test (μοριακός έλεγχος)» και καταλήγει:

«Ποτέ και σε καμία περίπτωση ελέγχου από τις χιλιάδες που έχουμε μέχρι σήμερα πραγματοποιήσει, δεν υποδείχθηκε σε κανέναν πολίτη “να μη μιλήσει”, “να σιωπήσει” ή “να το περάσει μόνος”, όπως αναφέρθηκε αναληθώς σε ανάρτηση που έγινε στα social media. Μέχρι την επιβεβαίωση του PCR test επισημάνθηκε η ανάγκη λήψης των απαραίτητων μέτρων προστασίας».

Σε ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram, η Μαρίνα Πατούλη αποκάλυψε πως υποβλήθηκε σε rapid test και στη συνέχεια την ενημέρωσαν ότι είναι «περίπου θετική» στον ιό, όπως ανέφερε η ίδια, εκφράζοντας τους φόβους της, αφού ανήκει σε ευπαθή ομάδα. «Πριν από λίγη ώρα και μετά από εξέτασή μου από κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής που διενεργεί ελέγχους για τον COVID-19, ενημερώθηκα πως είμαι... “περίπου θετική” στον κορωνοϊό, στο rapid test. Λίγο αργότερα, μου έγινε επίσης η σύσταση να μη μιλήσω σε κανέναν (!), να σιωπήσω (!), να το περάσω μόνη μου (!). Με έχουν συνηθίσει άλλωστε να σιωπώ και να περνάω μόνη μου κάθε τι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time