Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σε όλη τη χώρα συνδικάτα και ομοσπονδίες για τον εορτασμό τις εργατικής πρωτομαγιάς. Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε πανελλαδική 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Στην Αθήνα σε απεργιακή κινητοποίηση καλεί και το ΕΚΑ αλλά και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά. Στο πλαίσιο της απεργίας θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και στις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις.

Σωματεία αλλά και οργανώσεις θα δηλώσουν το «παρών» με αιτήματα επί των εργασιακών κορωνίδα αυτών, το οκτάωρο εργασίας ενώ την ίδια στιγμή δεν θα απουσιασουν αντιρατσιτσικά συνθήματα.

Έτσι λοιπόν, στο κέντρο της πρωτεύουσας θα γίνουν συγκεντρώσεις στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11πμ που καλούν οι ΑΔΕΔΥ, και το ΕΚΑ, μαζί με σειρά σωματείων και ομοσπονδιών, όπως η ΠΟΕΔΗΝ, η ΠΟΘΑ, εκπαιδευτικοί κλπ.

Στη συγκέντρωση επίσης καλούν αντιρατσιστικές οργανώσεις και μεταναστευτικές κοινότητες όπως η ΚΕΕΡΦΑ, πρωτοβάθμια σωματεία και κινήσεις γυναικών.

Το «παρών» θα δώσουν και αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και του ΜεΡΑ 25.

Από την πλευρά του το ΠΑΜΕ καλεί σε συγκέντρωση στις 10 πμ στο Σύνταγμα μαζί με σωματεία και κινήσεις. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είναι πάνω από 400 οι συνδικαλιστικές ενώσεις που έχουν πάρει απόφαση για συμμετοχή στην απεργία.

«Είναι ιστορική πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους της πατρίδας μας, 135 χρόνια από την απεργία στο Σικάγο για το αιματοβαμμένο 8ωρο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Τέλος, συγκέντρωση θα γίνει και στα Προπύλαια στις 10.30πμ από πρωτοβάθμια σωματεία.