Tα τραπέζια γεμάτα και σήμερα στις καφετέριες όλης της χώρας, με τα πλάνα να θυμίζουν ημέρες προ κοροναϊού από το πρωί αν και είναι εργάσιμη ημέρα. Οι πολίτες μοιρασμένοι άλλοι λένε ναι στο άνοιγμα με προσοχή και άλλοι θέλουν ακόμα πιο γοργά βήματα και κυρίως να ξανακούσουν μουσική.

Η μουσική το «μελανό σημείο» για καταστηματάρχες και καταναλωτές 

Στην σημασία της μουσικής θα σταθούν και οι καταστηματάρχες που είδαν το πελατολόγιο τους να αδειάζει μόλις οι καταναλωτές έμαθαν πως δεν θα έχει μουσική. Αυτή ήταν η εικόνα χτες το βράδυ στο Περιστέρι λίγο πριν το κλείσιμο. Ελάχιστα λεπτά πριν τις 11 το βράδυ ο κόσμος δεν θέλει να σηκωθεί να φύγει. Και τα τραπεζάκια είναι γεμάτα από πολίτες που θέλουν να ρουφήξουν και τοι τελευταίο λεπτό διασκέδασης

Ίδια και απαράλαχτη η εικόνα και στην Θεσσαλονίκη. Τα τραπεζάκια ασφυκτικά γεμάτα. Όρθιοι να περιμένουν μήπως κάποιο τραπέζι αδειάσει. Οι πεζοδρόμιο γεμίζουν και στο τέλος με το που έκλεισαν οι καφετέριες ο κόσμος πήγε …παραλία.

Πιο ανυπόμονοι στο Αγρίνιο όπου κόσμος μαζεύτηκε μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα σε μαγαζί της πόλης ενώ σύμφωνα με τα τοπικά sites την Δευτέρα του Πάσχα το γλέντι συνεχίστηκε στο άλσος του Αγίου Χριστοφόρου είχε μάλιστα και dj και ηχητικά, ακόμη και ταμπέλες στο δρόμο με οδηγίες για το πως να πας στο event.

Οι ειδικοί από την άλλη από την μία λένε πως το άνοιγμα των καταστημάτων βοηθά στην αποσυμπίεσε του κόσμου από την άλλη σημειώνουν πως αν τα μέτρα με τις αποστάσεις και τις μάσκες δεν τηρηθούν ευλαβικά είναι πιθανό να υπάρξει μεγάλη διασπορά από τους ασυμπτωματικούς. Στην πρεμιέρα έπεσαν 300 πρόστιμα για μη τήρηση μέτρων και έγιναν 5 συλλήψεις. Αυτό όμως δεν χαλάει την γενική εικόνα

Δείτε το ρεπορτάζ: