Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 3D Projection Mapping που πραγματοποιήθηκε στην Βουλή των Ελλήνων ενόψει των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Τις τελευταίες μέρες, τα φώτα της πλατείας Συντάγματος καθώς και της δυτικής όψης της Βουλής των Ελλήνων παραχώρησαν τη θέση τους στη μνημειακή διαστάσεων προβολή αφιερωμένη στην ιστορική Ζωφόρο της αίθουσας “Ελευθέριος Βενιζέλος” στην οποία αποτυπώνονται γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και προσωπογραφίες αγωνιστών.
DSC_3840
DSC_3800

Το 
Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) ανέλαβε την καλλιτεχνική επιμέλεια της παραγωγής.

Η
 όψη της Βουλής των Ελλήνων με ένα θεαματικό τρόπο παρουσιάζοντας τα γεγονότα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 στο πλαίσιο της έκθεσης “Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά”.
DSC_3823

Περισσότερες πληροφορίες:
Αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής όπως 3D εικονική περιήγηση και 3D Projection Mapping σε συνδυασμό με σύγχρονα εργαλεία ψηφιοποίησης δημιουργήθηκε μια μνημειακών διαστάσεων προβολή, η οποία προσδιορίζει την θέση της ιστορικής Ζωφόρου στο εσωτερικό της Βουλής των Ελλήνων. Παράλληλα μέσα από τη 10 λεπτη οπτικοακουστική προβολή και τη συνοδεία πρωτότυπου ήχου αναδεικνύονται αρχιτεκτονικά στοιχεία του κτιρίου της ΒτΕ.

Η Ελευθερία αποτελεί τον νοηματικό πυρήνα της έκθεσης και κυρίαρχο στοιχείο της είναι η «Ζωφόρος» η οποία αποτελεί την πρώτη θεσμική αποτύπωση του αγώνα της ανεξαρτησίας. Το εικαστικό έργο έχει μήκος 59 μέτρα και αποτυπώνει 20 ιστορικές αναπαραστάσεις της Ελληνικής Επανάστασης. Φιλοτεχνήθηκε κατά τα έτη 1842-43 με αναθέτη τον Βαυαρό βασιλιά Λουδοβίκο Α΄ και σχεδιαστή τον επίσης Βαυαρό καλλιτέχνη, Ludwig Michael von Schwanthaler.


Βλέπουμε την ελληνική σημαία, την ψηφιακή είσοδο στην Αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» έπειτα παρακολουθούμε όλη την ιστορία της Ζωφόρου καθώς και τις 14 προσωπογραφίες αγωνιστών, πολιτικών και στρατιωτικών που κοσμούν την Αίθουσα Υπασπιστών να ζωντανεύουν κάνοντας παράλληλα και μια επεξήγηση, και ολοκληρώνοντας με ένα απόσπασμα από τον «Ύμνο εις την Ελευθερία».

Το ADAF που πέρυσι διακρίθηκε με Gold & Platinum Award στα Lighting Awards 2020 για τα 3D Projection Mapping και με τον τίτλο του «Organiser of the Year» στα Event Awards 2020, ανέλαβε με μεγάλο σεβασμό να παρουσιάσει την ιστορική Ζωφόρο που υπάρχει στην αίθουσα Ελ. Βενιζέλος στην Βουλή των Ελλήνων, σε μια μνημειακών διαστάσεων προβολή.

Μπορείτε εδώ να απολαύσετε ολόκληρο το βίντεο του 3D Projection Mapping: